Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Tiesa noraida lidostas Rīga prasību pret advokātu par rēķiniem vairāk nekā 18 000 eiro apmērā

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa novembra sākumā noraidīja lidostas Rīga prasību pret advokātu Jāni Vilderu. Lidosta lūdza atzīt par spēkā neesošiem advokāta pērn izrakstītos rēķinus par 18 755 eiro.

Advokāts sarunā ar aģentūru LETA paskaidroja, ka iepriekšējā lidostas valde bija akceptējusi advokāta rēķinus par padarītajiem darbiem 2014.gada oktobrī, tomēr jaunā valde nolēma atcelt iepriekšējās valdes lēmumu, līdz ar to Vilders samaksu par darbu nesaņēma. Advokāts uzrakstīja pretenziju, kas netika apmierināta, tāpēc viņš bijis spiests vērsties pie tiesu izpildītāja.

Savukārt lidosta nolēma vērties tiesā, lūdzot atzīt izrakstītos rēķinus par spēkā neesošiem, taču pirmās instances tiesa nolēma prasību noraidīt. Pilns nolēmums lietā būs pieejams 16.novembrī. Vilders pauda nožēlu par lielā paveiktā darba izniekošanu turpmākajos tiesvedības procesos pēc viņa pilnvaru atsaukuma, norādot, ka vienīgajā lietā, kurā viņš iesniedzis kasācijas sūdzību pirms pilnvaru atsaukuma, Augstākā tiesa pieņēmusi lidostai pilnībā labvēlīgu lēmumu, ko apstiprinājusi arī Rīgas apgabaltiesa, un spriedums stājies likumīgā spēkā.

Kā ziņots, Valsts policija (VP) iepriekš bija sākusi kriminālprocesu par, iespējams, mākslīgi sadārdzinātām cenām par starptautiskajai lidostai Rīga it kā sniegtiem, bet faktiski neveiktiem juridiskajiem pakalpojumiem saistībā ar tiesvedībām tā dēvētājā noklausīšanās skandālā. Savukārt Vilders bija vērsies ar iesniegumu VP par lidostas Rīga valdes priekšsēdētāja Andra Liepiņa, iespējams, prettiesiskajām darbībām saistībā ar neslavas celšanu un vēršanos policijā ar nepatiesu ziņojumu.

LETA vasarā ziņoja, ka Drošības policija (DP) lūdza Rīgas rajona prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret 11 pašreizējām un bijušajām starptautiskās lidostas Rīga amatpersonām un darbiniekiem saistībā ar nesankcionētu telefonsarunu noklausīšanos lidostā. Kriminālprocess bija sākts 2013.gada 14.decembrī.

Izvērtējot iegūtās liecības, ekspertīžu rezultātus, kā arī kriminālprocesa materiālus kopumā, izmeklētājs uzskata, ka ir savākti pietiekami pierādījumi, lai sāktu kriminālvajāšanu pret trim personām par personas korespondences noslēpuma tīšu pārkāpšanu, četrām personām par nolaidību un vēl četrām personām par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu.

Kriminālprocesā par cietušajiem atzītas 13 fiziskas personas. Ņemot vērā, ka lieta jau nodota prokuratūrai, DP nekomentēja, kāda bijusi motivācija nesankcionēti noklausīties personas. Tāpat DP neatklāja, kādas profesijas pārstāv cietušie. Nevienai no 11 aizdomās turētajām personām drošības līdzeklis nav piemērots.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas