Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Tiesai nodota krimināllieta par pārmērīgu kompensāciju izmaksāšanu rajona padomes atlaistajiem darbiniekiem

Piektdien, 31.augustā, Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā persona apsūdzēta par to, ka būdama valsts amatperona, izdarīja tīšas darbības, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli un šīs darbības izraisījušas smagas sekas, portālu Diena.lv informēja Ģenerālprokuratūras pārstāve Aiga Šēnberga.

Lietā pie kriminālatbildības saukta viena persona pēc Krimināllikuma 318.panta otrās daļas.

Saskaņā ar krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais, būdams valsts amatpersona, 2009.gada 19.novembrī izdeva rīkojumus par darba tiesisko attiecību izbeigšanu ar rajona padomes grāmatvedi un rajona padomes finanšu speciālisti budžeta jautājumos, uzdodot izmaksāt abām personām, atlaišanas pabalstu sešu mēnešu vidējās izpeļņas apmērā, kas kopā sastādīja aptuveni 9 552 latus. Kaut arī pēc likuma "Par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzību 2009.gadā" prasībām abām personām kopā pienācās aptuveni 1 592 lati.

Tāpat arī 2009.gada 28.decembrī, apsūdzētais, būdams valsts amatpersona, izdeva rīkojumus par darba tiesisko attiecību izbeigšanu ar rajona padomes saimniecības pārzini, rajona padomes galveno grāmatvedi un rajona padomes Finanšu daļas vadītāju, uzdodot izmaksāt minētām personām atlaišanas pabalstu, kas kopā bija aptuveni 18 388 lati. Kaut arī pēc likuma "Par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzību 2009.gadā" prasībām personām kopā pienācās aptuveni 3 336 lati.

Tādējādi apsūdzētais, būdams valsts amatpersona, ļaunprātīgi izmantojot savu dienesta stāvokli, tīši ignorēja un pretēji likuma "Par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzību 2009.gadā" noteikumiem izdeva rīkojumus par darba tiesisko attiecību izbeigšanu ar rajona padomes darbiniekiem, kas izraisīja smagas sekas novada domei, aptuveni 28 556 latus.

Apsūdzētais noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā vainu neatzīst. Lieta nodota Tukuma rajona tiesai. Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas