Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tīmeklī skatāma filma Ietekmētājs par Meroni darbošanos Latvijas politikas "virtuvē"

Pāris dienas pirms 13. Saeimas vēlēšanām dienasgaismu ieraudzījusi žurnālista Anša Pūpola veidotā filma Ietekmētājs par Šveices advokāta Rūdolfa Meroni darbošanos Latvijas politikas aizkulisēs. Nupat Diena vēstīja, ka Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde, izmeklējot kriminālprocesu par piesavināšanos un naudas atmazgāšanu, septembra beigās Meroni piemērojusi aizdomās turamā statusu.

Pūpols, kurš ir projekta Nemelo.lv veidotājs, nesen laidis klajā filmu arī par korupcijā aizdomās turēto Ilmāru Rimšēviču - Baņķieris. Filmā Ietekmētājs Pūpols atklāj, ar kādām metodēm Meroni cenšas ietekmēt Latvijas politiskās norises, tostarp minot arī konkrētas firmas, kuras Šveices advokāts izmantojis savu interešu realizēšanai. 

Septembra sākumā Latvijas Televīzijas raidījums de facto vēstīja par viena no partijas KPV LV līderiem Artusa Kaimiņa ierakstītām telefonsarunām, kurās tostarp atklāts, ka Kaimiņš jau politiskās karjeras pirmsākumos saņēmis finansiālu labumu no ar Meroni saistītām personām.

Raidījums de facto ziņoja, ka Kaimiņa viņa uzņēmums Suņu būda ilgstoši saņēmis maksājumus no Meroni kontrolētiem uzņēmumiem. Pats deputāts telefonā ierakstījis sarunas ar tā brīža Meroni uzņēmumu darbinieku Edgaru Ciniņu. Vienā no sarunām Kaimiņš lūdza Ciniņu pārskaitīt nevis "desmit", par ko bija iepriekš runājuši, bet "desmit deviņsimt", jo viņam vēl jāsamaksā 9% nodoklis.  No citām sarunām izriet, ka nauda tiešām pārskaitīta.

(pievienots video ar dokumentālo īsfilmu)

Top komentāri

Nu nu!
N
Suņi ir suņi, gan īsi pirms vēlēšanām, gan NATŪRĀ! Vai tu esi akls un neredzi abus draņķus Pūpola sižetā pa trepēm lejā kāpjot, un vai tos vispār par cilvēkiem var saukt? Pat zvēri ir daudz labāki par šiem abiem izdzimteņiem, par kuriem abiem pat sūdu čupa ir labāka, jo vismaz mēslojumam DER!
A, kā jūs domājat?
A
Sunim, lai viņš varētu PARIET, vai kaulu NEVAJAG? Ko domājat, vai visa tā banda - Gobzemis, Burbuļmāte, cilvēkēdājs Šmits un pārējie no zila gaisa pārtiek, un vai bez IEMESLA ar degunu pa debesīm grābstās? Lūk, Kājmīžis jau atļaujas TV debatēs fleitēt, kas būs jauna valdībā un kas nē, it kā PATS Dievs viņam būtu kādu ziņu PADEVIS.
un
u
visur apakšā Krievijas mafias nauda................
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas