Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 11. oktobris
Silva, Monta, Tince

Ušakovs uzdod būvvaldei pārbaudīt visus Re&Re būvobjektus

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) uzdevis Rīgas pilsētas būvvaldei rīt sākt ārpuskārtas pārbaudi visos objektos, kurus pašlaik būvē SIA Re&Re, jo tieši šis uzņēmums veica sabrukušā veikala "Maxima" būvdarbus, aģentūru LETA informēja Ušakova preses sekretāre Olga Proskurova.

Rīgas pašvaldības atbildīgie dienesti ir iesaistījušies glābšanas darbos, pašvaldības policija palīdz norobežot nelaimes vietu un nodrošina, lai netiktu traucēts glābēju darbs, kā arī netiktu pieļauti nekādi marodierisma gadījumi, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Rīgas domes pārstāvji norāda, ka telefona numurs, lai saņemt informāciju par cietušajiem, ir 67 375 459.

Uzreiz pēc tam, kad tiks pabeigti glābšanas darbi, būvvaldes speciālisti sāks pārbaudi par cēloņiem, kas izraisīja šo negadījumu.

Rīgas domes priekšsēdētājs ārkārtas situācijas dēļ pārtrauc atvaļinājumu, un rīt plkst.15 Rātsnamā viņš sasaucis pašvaldības dienestu sanāksmi. Pēc tam notiks domes vadības preses brīfings par notikušo nelaimes gadījumu.

Ušakovs izsaka dziļu līdzjūtību veikala Maxima avārijā bojāgājušo cilvēku tuviniekiem.

Veikalu projektēja arhitektu birojs Kubs, kurā strādā arhitekti Zane Kalinka, Andris Kalinka un Juris Lauris. Ēkas būvkonstruktors ir SIA HND Grupa.

Būvkompānijas Re&Re pārstāve Mārīte Straume portālam Diena.lv sacīja, ka pagaidām nav zināms, kāpēc notikusi nelaime, to noskaidros izmeklēšanas laikā. Būvdarbi notikuši stingri pēc projekta, uzsvēra būvkompānijas pārstāve.

Viņa uzsvēra, ka pašlaik svarīgākais ir cietušo glābšana, bet notikuma vietā ir arī būvprojekta tehniskie uzruagi, projektētāji un konstruktori.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas