Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Uz Ukrainu eksportējošajiem Latvijas uzņēmumiem lieli zaudējumi

"Tas, ka Latvijas uzņēmēji, kuriem ir ārējā tirdzniecība ar Ukrainu, jau cieš zaudējumus, ir fakts," biznesa portālam Nozare.lv sacīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Viņš atzina, ka situācija Ukrainā sarežģī un pagrūtina Latvijas uzņēmēju sadarbību gan ar Ukrainu, gan Krieviju.

"Vairāki no LTRK biedriem ir norādījuši, ka pieprasījums pēc viņu precēm Ukrainā ir krities, attiecīgi arī piegādes un norēķini par darījumiem samazinājušies," sacīja Endziņš.

Tajā pašā laikā LTRK vadītājs norādīja, ka Latvijas eksportētāji jau kopš neseno gadu ekonomiskās krīzes ir sapratuši, ka ārējā tirdzniecība ir jādiferencē un nevar absolūti lielāko eksporta daļu virzīt vienas valsts tirgū.

"Patlaban eksportētāji strādā vidēji vismaz 17 ārvalstu tirgos, kas ļaus pieprasījuma kritumu vienā tirgū amortizēt citos vai raudzīties pēc jauniem sadarbības partneriem," uzsvēra Endziņš.

LETA jau ziņoja, ka Krievijas parlamenta augšpalāta sestdien apstiprināja prezidenta Vladimira Putina lūgumu atļaut izmantot Krievijas karaspēku Ukrainas teritorijā.

Krievijas bruņutehnika un armijas karavīri formās bez uzšuvēm jau pirms vairākām dienām pameta militārās bāzes teritoriju un ieņēma pozīcijas Krimas pussalas teritorijā.

Rietumvalstis nosodījušas Krievijas militāro iejaukšanos Ukrainā, kas, pēc analītiķu novērtējuma, var izraisīt nopietnāko starptautisko krīzi kopš Padomju Savienības sabrukuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas