Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Vakar Latvijā nodzēsti četri meža ugunsgrēki; glābēji aicina ievērot ugunsdrošību

Sestdien Latvijā nodzēsti četri meža ugunsgrēki ar kopējo platību 3,7 hektāri, informēja Valsts meža dienesta Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Edijs Leišavnieks.

Kā ziņots, no 1.maija Valsts meža dienests noteicis ugunsnedrošo periodu visā valsts teritorijā. Meža īpašniekiem un tiesiskajiem valdītājiem līdz ar ugunsnedrošā laikposma noteikšanu jānodrošina attiecīgo noteikumu ievērošana.

Lai meža ugunsgrēka gadījumā būtu iespējams piekļūt degšanas vietai, meža īpašniekiem pastāvīgi ir jāparūpējas, lai ceļi un stigas būtu atbrīvoti no sagāztajiem kokiem un krūmiem, lai nepieciešamības gadījumā ugunsdzēsības automašīnām būtu iespējams brīvi pārvietoties pa mežu. Tāpat īpašniekiem jāzina, ka viņu pienākums ir veikt meža ugunsgrēka vietas uzraudzību pēc meža ugunsgrēka likvidācijas.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aicina iedzīvotājus ievērot ugunsdrošību mežos, jo, ilgstoši saglabājoties karstam un sausam laikam, pat neliels ugunsdrošības pārkāpums vai neuzmanība var izraisīt meža ugunsgrēku. VUGD aicina visus iedzīvotājus, pamanot, ka mežā ir izcēlies ugunsgrēks, nekavējoties zvanīt uz tālruni 112. Jo operatīvāk notikuma vietā ieradīsies ugunsdzēsēji, jo ātrāk ugunsgrēku izdosies nodzēst un tas radīs mazāk postījumu.

Pagājušajā diennaktī Latvijā kopumā notikuši 23 ugunsgrēki, cietušo un bojāgājušo nav, informē Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienestā. 

No tiem četri izcēlās Rīgā, divi - novados, bet citās republikas nozīmes pilsētās - 17. Kūlas ugunsgrēki nav notikuši. 

Pagājušajā diennaktī VUGD veicis 19 glābšanas darbus, kā arī saņēmis divus maldinājuma zvanus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas