Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Valdība apstiprina Sandu Liepiņu IZM valsts sekretāra amatā

Valdība šodien Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra amatā apstiprināja Pasaules Bankas darbinieci Sandu Liepiņu.

Liepiņa Pasaules Bankā strādā jau kopš 2005.gada, patlaban viņa strādā Austrumāzijas un Klusā okeāna reģionā kā Biznesa virziena Uzņēmējdarbības vide vadītāja. Pirms tam viņa strādāja par šī virziena vadītāju Eiropas un Centrālās Āzijas reģionā, strādājusi Pasaules Bankā arī par investīciju politikas speciālisti. Liepiņa strādājusi arī Latvijas Investīciju aģentūrā par juridisko konsultanti un kā vieslektore strādājusi Vidzemes Augstskolā, pasniedzot lekcijas publiskās pārvaldes tiesībās. Strādājusi arī kā individuāla eksperte tiesiskās un uzņēmējdarbības vides jomā.

Liepiņa Latvijas Universitātē (LU) ieguvusi bakalaura grādu sociālajās zinātnēs, specializējoties politikas zinātnē, tāpat LU ieguvusi jurista profesionālo kvalifikāciju. Rīgas Ekonomikas augstskolā (Stockholm School of Economics in Riga) Liepiņa apguvusi īso maģistra programmu stratēģiskajā menedžmentā ("Strategic Management Program"). Viņa ir saņēmusi arī Fulbraita stipendiju un ASV Sirakūzas Universitātē Maksvela skolā ieguvusi maģistra grādu sabiedrības vadībā.

Liepiņa brīvi pārvalda latviešu, krievu un angļu valodu, viņai ir arī vācu valodas pamatzināšanas. Nedaudz prot arī vjetnamiešu valodu.

Ministrijas valsts sekretāra amata vieta bija vakanta jau kopš pērnā gada 12.jūlija, kad no amata tika atbrīvots Mareks Gruškevics.

Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis lēmumu par Liepiņas virzīšanu IZM valsts sekretāra amatam pieņēma uzreiz pēc atgriešanās darbā pēc pārciestās sirds operācijas. Lēmuma pieņemšanā ministrs ņēmis vērā Liepiņas septiņu gadu darba pieredzi vadošos amatos prestižā starptautiskā organizācijā, kā arī vadības prasmes. Ministra padomnieks Reinis Tukišs iepriekš sacīja, ka Ķīlis priecājas pieņemt šādu lēmumu, jo tādējādi Latvijā atgriežas un tās valsts pārvaldē ienāk cilvēki, kuri ir starptautiski augsti kvalificēti un "varētu izvēlēties strādāt jebkur citur".

Jāatgādina, ka kopumā uz amatu pretendēja seši cilvēki. Visi pretendenti iepriekš tika intervēti un arī vērtēti.

IZM valsts sekretāra amatam konkursa komisija izvirzīja divas pretendentes - Laumu Sīku un Liepiņu. Konkursa komisijas vadītājs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretārs Aleksandrs Antonovs norādīja: ''Lai arī abām pretendentēm nav pilnīgi vienāds punktu skaits, tomēr tas bijis pietiekami līdzīgs, lai komisija pieņemtu lēmumu virzīt amatam divus kandidātus.''

Konkurss norisinājās četrās kārtās. Pirmajā kārtā notika pretendentu izvērtēšana atbilstoši iesniegtajiem dokumentiem. Otrajā kārtā tika vērtētas pretendentu angļu valodas zināšanas. Pretendenta valodas prasmes vērtēšanu nodrošināja uzņēmums Alius Lingua, kas iepirkuma rezultātā izvēlēts valsts pārvaldē nodarbināto angļu valodas zināšanu pārbaudei mācību sākšanai, gatavojoties Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē 2015.gadā. Trešajā kārtā saskaņā ar izvirzītajām prasībām tika izvērtēta prasme analizēt organizācijas pamatdarbības un atbalsta procesus, argumentēt un aizstāvēt savu viedokli, sadarbības un komunikācijas prasmes.

Beidzamajā jeb ceturtajā kārtā ar katru no šai kārtai izvirzītajiem pretendentiem tika organizēta strukturēta intervija, kuras otrajā daļā pretendenti tika aicināti prezentēt komisijai iesniegtos priekšlikumus par IZM darbības prioritātēm, vienu prezentācijas sadaļu izklāstot angļu valodā.

Komisijas sastāvā bija Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš, Finanšu ministrijas valsts sekretāre Sanita Bajāre, Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane, Labklājības ministrijas valsts sekretāre Ieva Jaunzeme, Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāta vadītāja Inga Skujiņa.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas