Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

VEC joprojām izsniedz medicīniskās uzziņas autovadītājiem papīra formātā

Veselības ekonomikas centrā (VEC) ceturtdien joprojām izsniedza medicīniskās uzziņas transportlīdzekļu vadītājiem papīra formātā, kaut arī ar 13.jūliju spēkā stājušās izmaiņas normatīvos, ka šādas izziņas vairs neizsniegs un turpmāk ārstniecības iestādes informāciju par personu veselības stāvokli ierakstīs tikai Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā.

VEC pārstāve Laura Lapiņa skaidroja, ka izziņas joprojām tiek izsniegtas, jo par tām ārsti norēķinās ar priekšapmaksu. Līdz ar to ārsti var izvēlēties - saņemt izziņas, kas vairs pēc likuma nav nepieciešamas, vai arī saņemt atpakaļ naudu, uzrakstot iesniegumu.

Taču, kā noskaidroja aģentūra LETA, ceturtdien, izsniedzot uzziņas, netika paskaidrots, ka tās vairs nav nepieciešamas un likums nosaka, ka informācija jāievada elektroniski.

Arī VEC portālā informācija, ka šādas uzziņas vairs netiek izsniegtas, tika publicēta tikai šodien. "VEC medicīniskās uzziņas transportlīdzekļu vadītājiem papīra formātā vairs neizsniedz. Turpmāk ārstniecības iestādes informāciju par personu veselības stāvokli ierakstīs tikai Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā. Lai ārstniecības iestāde to varētu veikt, ir jābūt noslēgtam līgumam ar Ceļu satiksmes drošības direkciju," norādīts paziņojumā. Tur arī ir publicēts tālruņa numurs, uz kuru zvanot var var iegūt papildu informāciju.

Taču tas, ka šāda norma ir paredzēta likumā, nenozīmē, ka ārsti to var izpildīt. Lai ievadītu informāciju Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā, joprojām ir nepieciešams norādīt medicīniskās uzziņas numuru. Turklāt ģimenes ārsti netika informēti, ka kārtība tiek mainīta.

Iepriekš tika paziņots, ka ziņas par vadītāju veselības stāvokli ārstniecības iestādēm minētajā reģistrā jāievada jau kopš 2009.gada 1.janvāra, taču paralēli tam autovadītājiem tika izsniegtas arī medicīniskās uzziņas. No 13.jūlija dokuments papīra formātā vairs netiks izsniegts, Valsts policijas amatpersonas izmantos reģistru, lai pārbaudītu informāciju par vadītāju.

Attiecīgas izmaiņas paredz arī jaunizstrādātie Ministru kabineta noteikumi, kuri šā gada 9.jūnijā izsludināti valsts sekretāru sanāksmē. Par tiem drīzumā lems valdībā.

Kā sacīja Veselības ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders, arī kārtība, kā notiks datu ievadīšana reģistrā un kā ārstiem rīkoties, tiks noteikta Ceļu satiksmes likumā, kas ir Satiksmes ministrijas kompetencē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas