Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Vējonis: ES-Gruzijas Asociācijas līguma īstenošanai jākļūst par Gruzijas valdības prioritāti

Eiropas Savienības (ES) un Gruzijas Asociācijas līguma īstenošanai būtu jākļūst par Gruzijas valdības prioritāti, jo tas ne vien stiprinātu valsts ārējās aizsardzības spējas, bet arī kalpotu kā stabils pamats valstī veicamajām reformām un ekonomikas modernizācijai, uzskata Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Sarunā ar Gruzijas prezidentu Georgiju Margvelašvili Vējonis atgādinājis, ka svarīgi informēt sabiedrību par gaidāmajiem ieguvumiem, jo reformu process nekad nav vienkāršs. Tikšanās laikā, kas notika ANO Ģenerālās asamblejas 70.sesijas laikā, viņš arī norādīja, ka Latvija ir gatava dalīties reformu pieredzē, taču Gruzijai pašai rūpīgi jāturas pie uzsāktā tiesu varas reformu plāna.

Gruzijas prezidents izteica pateicību par Latvijas stingro un ilglaicīgo atbalstu Gruzijai, tostarp Rīgas Austrumu partnerības samita laikā, palīdzot ES līmenī aktualizēt Gruzijai svarīgos Eiroatlantiskās integrācijas jautājumus. "Mēs esam jau pieraduši pie Latvijas atbalsta, taču nevēlamies to uztvert kā pašsaprotamu parādību - tāpēc katru reizi esam pateicīgi par mums izrādīto uzticību un atbalstu," sacīja Margvelašvili, aicinot Vējoni apmeklēt Tbilisi valstu savstarpējo attiecību tālākai padziļināšanai.

Valstu līderi sarunā akcentēja sadarbību militārajā jomā un Gruzijas līdzdalību starptautiskās drošības veicināšanā, iesaistoties misijā Afganistānā un rīkojot militārās mācības kopā ar NATO partneriem. "Nākamā gada Varšavas samits ļaus skaidrāk novērtēt, kāda ir Gruzijas un NATO attiecību dinamika, taču jārēķinās, ka Eiropai pašlaik jārisina daudz citu izaicinājumu saistībā ar milzīgo patvēruma meklētāju plūsmu un eiroatlantiskās paplašināšanās jautājums daudzām valstīm nav pirmā prioritāte," atgādināja Vējonis.

Savukārt Margvelašvili atzina, ka sabiedrībai nepieciešams sajust pozitīvu attiecību dinamiku - arī jautājumā par vīzu režīmu ar ES. Valsts prezidents norādīja, ka Latvija atbalsta vīzu liberalizācijas rīcības plāna noslēgšanu ar Gruziju līdz šī gada beigām.

Prezidenta darba vizīte ASV noslēgsies 2.oktobrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas