Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Vēl nav apzinātas iespējamās izmaksas Tabakas fabrikas pielāgošanai JRT vajadzībām

Līdz šim vēl nav pilnībā apzinātas iespējamās rekonstrukcijas un remontdarbu izmaksas, kas būs nepieciešamas Tabakas fabrikas pielāgošanai Jaunā Rīgas teātra (JRT) vajadzībām, informē VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Laukšteina.

Precīzas izmaksas būs zināmas pēc tehniskā projekta izstrādes.

VNĪ no Rīgas pilsētas Būvvaldes nupat saņēmusi Plānošanas un arhitektūras uzdevumu ēkas Rīgā, Miera ielā 58a, renovācijai un rekonstrukcijai, kas nepieciešams, lai varētu gatavot visu nepieciešamo dokumentāciju un izsludināt iepirkumu tehniskā projekta izstrādei.

Bijušās Tabakas fabrikas pārveide par teātra pagaidu mājvietu ir cieši saistīta ar plānoto JRT pašreizējās ēkas Lāčplēša ielā 25 būvdarbu sākumu 2014.gada rudenī. Tas ir termiņš līdz kuram gan jāizstrādā ēkas Miera ielā 58a renovācijas un rekonstrukcijas tehniskais projekts, gan jāveic visi nepieciešamie būvdarbi. Kā viena, tā otra darba veicēji tiks izvēlēti atklātā konkursā. VNĪ no savas puses darīs visu iespējamo, lai JRT 2014.gada rudens sezonā savus skatītājus varētu uzņemt Miera ielas 58a telpās, sākoties būvniecības un rekonstrukcijas darbiem tā pašreizējās telpās Lāčplēša ielā 25, skaidroja Laukšteina.

Bijušajā Tabakas fabrikas ēku kompleksā JRT paredz izmantot divas administratīvās ēkas, kurās atradīsies teātra administrācija, biļešu kase un apsardzes dienests, kā arī ražošanas ēku teātra pamatdarbībai. Kopā tie būs ap 7950 kvadrātmetri.

Pēc namu apsekošanas konstatēts, ka administratīvās ēkas ir salīdzinoši labā tehniskā stāvoklī. Savukārt ražošanas ēkā plānoti lielāki kapitālieguldījumi, lai nodrošinātu izvērtētās prasības attiecībā uz tehniskajiem risinājumiem, drošību un komfortu. Ēkas ārsienā ceturtā stāva līmenī nepieciešams izveidot lūku. Pa to būs iespējams nogādāt paceltās lielizmēra dekorācijas līdz skatuves laukumam, kas atradīsies ceturtajā stāvā. Ēkā plānots veikt arī atsevišķu inženierkomunikāciju renovāciju un izbūvi, lietus ūdens noteksistēmas remontu un citus nelielus pielāgošanas darbus.

Jau ziņots, rekonstrukcijas dēļ no pašreizējās teātra ēkas Rīgā, Lāčplēša ielā 25, uz pagaidu mājvietu JRT jāpārceļas 2014.gada otrajā pusē.

Finanšu ministrija paredzējusi ilgtermiņa saistības VNĪ teātra ēkas rekonstrukcijas darbu izdevumu segšanai 5,176 miljonu latu apmērā. 2013.gadā nepieciešami 0,366 miljoni latu, 2014.gadā - 1,484 miljoni latu, 2015.gadā - 2,199 miljoni latu un 2016.gadā - 1,127 miljoni latu.

Plānots, ka Kultūras ministrija sadarbībā ar Finanšu ministriju šā gada pirmajā pusē Ministru kabinetā iesniegs rīkojuma projektu par pārcelšanās un aprīkojumu iegādes izdevumiem un to iekļaušanu 2014.gada budžetā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas