Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Ventspilī sasniedz Ginesa rekordu, izveido garāko ziedu paklāju

1 665 metru un 93 cm garumā Ventspilī šodien izveidots nepārtraukts ziedu paklājs. Ginesa rekords ir sasniegts, paziņoja Ginesa rekordu administrācijas pārstāve no skatuves Ventspilī, krastmalā. Taču tas pagaidām vēl ir tikai pieteikums, kas vēl jāapstiprina oficiāli.

Mēs esam to paveikuši, priecīgs bija Ventspils mērs Aivars Lembergs. Esam pierādījuši, ka mēs gribam, ka mēs varam, ka mēs protam, viņš uzskaitīja no skatuves.

Pēc Ginesa rekorda sasniegšanas, krastmalā, kur bija sapulcējušies simtiem cilvēku, pirmo reizi tika atskaņota Ventspils himna, kurai mūziku rakstīja Zigmārs Liepiņš, kurš sēdās pie sintezatora, bet vārdus sarakstījusi Laimdota Sēle.

Ziedu sakārtošana paklājā sākās desmitos un ilga līdz septiņiem vakarā. Vairāk nekā 700 dalībnieku Ostas ielas promenādē veidoja 1 m platu nepārtrauktu ziedu paklāju. Paklāja veidošanā tika izmantoti ap 80 tūkstošiem puķu podiņos, paklājam veidojot rakstus no dažādiem ziediem.

Paklāja veidošanā bija iesaistīti arī 900 brīvprātīgo.

Pirmo podiņu paklājā ievietoja Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS), kas Saeimā ir ievēlēts no Ventspils mēra Aivara Lemberga partijas - Latvijai un Ventspilij. Pēdējos ziedu podiņus paklājā ielika A.Lembergs.

Ziedu paklājs būs apskatāms līdz 27.jūlijam.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas