Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Viens no Galapagu bruņurupučiem kļuvis par 10 kg smagāks

Ceturtdien bijušais spēkavīrs Raimonds Bergmanis jau 13.reizi izgāja Rīgas Zooloģiskā dārza bruņrupuču aplokā, lai noskaidrotu, par cik šajā gadā pieņēmušās vai nokritušās svarā abas Galapagu bruņrupuču meitenes Trīne un Čelsija, portālu Diena.lv informēja zoodārzā.

Galapagu bruņrupuču meitenes Trīna un Čelsija ir 20 gadus vecas, un straujš svara pieaugums tām vairs nav gaidāms. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Trīnes svars nav mainījies un tie ir 109 kilogrami, bet Čelsija pieņēmusies par 10 kilogramiem un patlaban sver 91 kilogramu.

Šogad R.Bergmanim lielos bruņurupučus palīdzēja svērt 2013.gada stiprākais cilvēks Latvijā, Kokneša kausa un daudzu citu spēkavīru trofeju ieguvējs Didzis Zariņš.

Daudzu gadu laikā bruņrupuču svēršanā spēkus izmēģinājuši gan olimpietis Viktors Ščerbatihs un Latvijas čempions sievu kalnā nešanā Artūrs Mičulis, gan Mr.Visums Aivars Visockis, gan stipriniece Jolanta Logina, kā arī spēkavīri Agris Kazeļņiks, Raivis Vidzis un daudzi citi.

Bruņrupuči aug visu mūžu. Jo vecāki tie kļūst, jo lēnāka kļūst augšana, un svars var svārstīties. Atrašanās lielā aplokā, svaigā gaisā un veselīgas zaļbarības baudīšana bruņrupučiem nešaubīgi veicina ziemas mazkustīgā dzīvesveida seku - liekā svara - zaudēšanu.

Galapagu bruņrupučus 1995.gada decembrī Rīgas Zooloģiskais dārzs saņēma no Čikāgas zoodārza. Tad abas bruņurupuču meitenes bija nepilnus divus gadu vecas. Savvaļā Galapagu bruņrupuči sastopami Galapagu salās. No atsevišķas saliņas apdzīvojošajām 15 šo bruņrupuču pasugām piecas jau ir izzudušas. Šīs sugas bruņurupuču tēviņi sasniedz 225 kilogramus, bet rekords ir 270 kilogrami, savukārt mātītes sasniedz 100 līdz 150 kilogramus. Iespējamais mūža ilgums šiem bruņurupučiem ir 150 un vairāk gadu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas