Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Vīķe-Freiberga: Putina uzvedība jau labu laiku izgājusi ārpus rāmjiem

Krievijas prezidenta Vladimira Putina uzvedība jau labu laiku kā izgājusi ārpus starptautiski pieņemtajiem rāmjiem, intervijā LNT raidījumā 900 sekundes sacīja eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

"Viņa [Krievijas prezidenta Putina] uzvedība ir nu jau labu laiku izgājusi ārā no rāmjiem. To ir spiesti pieņemt pat tādi, kas labprāt ar viņu cieši sadarbotos un draudzētos," sacīja bijusī Valsts prezidente. Viņa uzskata, ka tagad jau arī tie Rietumu politiķi, kas ļoti negribīgi dažādu iemeslu, tostarp ekonomisko interešu dēļ, skatījās acīs realitātei, ir spiesti atzīt problēmas.

"Viņa [Krievijas prezidenta Putina] izpratne par to, kas ir starptautiskās attiecības ir pilnīgi radikāli atkāpusies no tā, kas ir starptautiski pieņemts," norādīja eksprezidente. Komentējot pēdējos Putina izteikumus par tautiešu interešu aizstāvību ārvalstīs, bijusī valsts pirmā persona uzsvēra, ka Latvijai nopietni jāskatās uz savu drošību, un tas, cik noprotams, tiek arī darīts, jo pretēja situācija nemaz nebūtu iespējama.

"Mēs ļoti labi zinām, ka mūsu bruņotie spēki kopš iestāšanās NATO bijuši spiesti izpildīt zināmas minimālas prasības. Ja mēs nebūtu NATO, tad es baidos, ka mēs tik tiešām būtu drūmā situācijā," teica eksprezidente, atzīstot, ka dalība aliansē ļauj viņai naktīs gulēt mierīgi. "Paldies Dievam, ka tā ir noticis. Vismaz es jūtos, ka varu puslīdz mierīgi gulēt."

Jau ziņots, ka Putins otrdien paziņoja, ka Krievija izmantos "visu esošo līdzekļu arsenālu" tautiešu aizstāvībai ārzemēs. "Gribu, lai visi saprastu: mūsu valsts turpmāk enerģiski aizstāvēs krievu, mūsu tautiešu tiesības ārzemēs, tam izmantojot visu esošo līdzekļu arsenālu - no politiskiem un ekonomiskiem līdz starptautiskajās tiesībās paredzētām humānajām operācijām - tiesībām uz pašaizsardzību," paziņoja Putins, Ārlietu ministrijā uzrunājot vēstniekus un pastāvīgos pārstāvjus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas