Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

VUGD: Ražošanas ēku īpašniekiem attieksme pret ugunsdrošību ir kā bezpajumtniekiem

Pagājušā gadā ražošanas ēkās izcēlās 174 ugunsgrēki un to īpašniekiem attieksme pret ugunsdrošību ir kā bezpajumtniekiem, trešdien konferencē par iedzīvotāju izglītošanu ugunsdrošības jautājumos pastāstīja Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka vietnieks Kristaps Eklons.

2015. gadā ražošanas ēkās arī izcēlās 174 ugunsgrēki, bet 2014. gadā reģistrēti 232 ugunsgrēki.

"Šeit mēs varam runāt par attieksmi un pieeju ugunsdrošības jautājumos. Tas, ko redzam objektos, ir kaitniecība pašiem pret sevi, šajos objektos dzīvo kā uz pulvera mucas, un attieksme ir gluži kā bezpajumtniekiem - dzīvot no šodienas līdz rītdienai, nedomājot par nākotni," uzsvēra Eklons.

Eklons brīnās, ka Latvijā tiek būvētas miljoniem eiro vērtas ražotnes, taču tikai uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi gadījumi, kad ražotnēs ieguldīti pāris desmiti tūkstoši eiro efektīvas ugunsdrošības sistēmas izveidošanai.

Eklons konferencē arī vērsa uzmanību uz kūlas ugunsgrēku lielo skaitu Latvijā. Šogad reģistrēti 2253 šādi ugunsgrēki. Kolēģi ārvalstīs brīnās par šādiem ugunsgrēkiem, jo viņiem šādas ugunsnelaimes nav. Piemēram, Zviedrijā šādi ugunsgrēki beidzās pirms 20 gadiem.

Kūlas ugunsgrēku iemesli ir attieksmes un ekonomikas jautājums, proti, ja zemnieks varēs atļauties iegādāties zāles pļāvējus pļavu appļaušanai, tad šo ugunsgrēku skaits krasi samazināsies. "Tā ir ekonomika, jo, kad katram zemniekam būs zāles pļāvējs un benzīns, tad kūlas ugunsgrēku skaits krasi samazināsies," uzsvēra Eklons.

Šogad mitrā pavasara dēļ kūlas ugunsgrēku skaits bija samērā neliels, tāpēc Eklons gaida, vai sabiedrības attieksmē būs vērojams uzlabojums, ja nākamais pavasaris būs ar sausiem laikapstākļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas