Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Zolitūdes traģēdijas lietā pieteikts lūgums apķīlāt arī Maxima mantu

Rīgas apgabaltiesa šodien pasludinājusi pārtraukumu līdz rītdienas, 2.decembra, plkst.10, lai pieņemtu lēmumu par lūgumu apķīlāt SIA Maxima Latvija mantu vienā no Zolitūdes traģēdijas civillietām, aģentūra LETA uzzināja tiesā.

Tiesā tika lūgts apķīlāt Maxima kustamo mantu viena miljona eiro apmērā.

Vakar tiesa atstāja negrozītu lēmumu, ar kuru vienā no Zolitūdes traģēdijas lietām bija noraidīts lūgums par skaidrās naudas apķīlāšanu diviem atbildētājiem. Kā aģentūru LETA informēja tiesā, tiesa noraidīja prasītāju blakussūdzību. Prasītāji bija pārsūdzējuši tiesas 30.oktobra lēmumu. Tiesa bija daļēji apmierinājusi prasītāju pieteikumu, lemjot apķīlāt SIA Tineo un SIA Homburg Zolitude kustamo mantu. Tiesa noteica, ka prasības nodrošinājums sniedzas līdz 85 372 eiro. Tāpat tiesa nolēma ierakstīt prasības nodrošināšanas atzīmi zemesgrāmatā domājamām daļām no nekustamā īpašuma Priedaines ielā 20, kas reģistrēta uz Homburg Zolitude vārda. Lēmums par prasības nodrošināšanu bija izpildāms nekavējoties, un tas daļā par prasības nodrošināšanu nebija pārsūdzams.

Iepriekš tiesai tika skaidrots, ka Tineo un Homburg ir principā pārtraukuši veikt saimniecisko darbību un abu uzņēmumu finanšu rādītāji jau kopš 2012.gada ir būtiski pasliktinājušies. Prasītāji skaidro, ka kriminālprocesā tika sākts process piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanai Maxima, uzliekot arestu Maxima nekustamajiem īpašumiem 44 011 767 eiro apmērā, bet attiecībā uz Tineo un Homburg kriminālprocesā nav nodrošināts mantisko jautājumu risinājums. Tiesai tika norādīts, ka, piemēram, Tineo 2013.gadā bijuši ļoti lieli zaudējumi, savukārt pārskatā par 2014.gadu ir norādīts, ka "turpmāk uzņēmums vairs neģenerēs ieņēmumus", kas norāda, ka Tineo kopš 2014.gada vairs neveic saimniecisko darbību. Tāpat, pēc prasītāju iesniegtajām ziņām, slikti rādītāji konstatēti arī Homburg, norādot, ka par pagājušo gadu uzņēmums vēl nemaz nav iesniedzis finanšu pārskatu, bet iepriekš uzņēmumam bija lieli zaudējumi.

Līdz ar to prasītāji tiesai lūdza apķīlāt Tineo un Homburg piederošo kustamo un nekustamo mantu, skaidru naudu, kā arī aizliegt uzņēmumiem veikt maksājumus trešajām personām, kuras nav saistītas ar saimnieciskās darbības veikšanu. Tiek norādīts, ka minētais prasības nodrošinājums nosakāms viena miljona eiro apmērā.

Savukārt vēl iepriekš lietā tika pieteikts lūgums kā trešās personas pieaicināt iepriekšējos atbildētājus - būvnieku Re&Re, Rīgas domi, arhitektu firmu Kubs un HND Grupu -, pret kuriem tiesvedība septembrī tika izbeigta, un Rīgas apgabaltiesa šo lūgumu apmierināja. To pieteica visi trīs atbildētāji, pret kuriem prasība tika uzturēta - SIA Maxima Latvija, Homburg Zolitude un Tineo.

Zolitūdē, 2013.gada 21.novembrī iebrūkot veikala Maxima griestiem, gāja boja 54 cilvēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas