Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Zolitūdes traģēdijas lietā vērtē arī amatpersonu atbildību būvniecības uzraudzībā

Zolitūdes traģēdijas lietā patlaban tiek pārbaudītas visas iepriekš izvirzītās pamatversijas - kļūdas projektā vai konstrukcijās, kļūdas objekta pirmās kārtas būvniecībā un kļūdas otrās kārtas būvniecība. Taču vienlaikus tiek vērtēta arī Maxima Latvija atbildība kontekstā ar drošības prasību ievērošanu, kā arī valsts un pašvaldību amatpersonu atbildība būvniecības uzraudzībā, Nacionālās drošības padomes (NDP) sēdē trešdien Valsts prezidentu Andri Bērziņu informēja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Par to portālu Diena.lv informēja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienests.

Ķuzis NDP sēdē arī norādījis, ka šobrīd kriminālprocesa izmeklēšanā procesa virzītāja vadībā ikdienā kopumā strādā 46 izmeklētāji un četri uzraugošie prokurori četrās izmeklēšanas apakšgrupās.

Prezidenta preses dienests arī norāda, ka, ņemot vērā nepieciešamību paaugstināt amatpersonu un juridisko personu individuālo atbildību par tām uzlikto kontroles funkciju un saistošo normatīvo aktu prasību izpildi, lai nodrošinātu sabiedrības drošību, nozaru atbildīgās ministrijas aicinātas izvērtēt sodu politikas principus šajā jomā, pastiprinot prasības un iespējamās soda sankcijas.

Uzklausot uzaicināto personu viedokļus, NDP aicināja valdību iespējami īsākā laikā izvērtēt iespēju izveidot valsts līmeņa institūciju, kas būtu atbildīga par sabiedriskās nozīmes būvju uzraudzību un kontroli, kā arī veiktu pārkāpumu izmeklēšanu un sniegtu profesionālu slēdzienu par pārkāptajām normām un  iespējami vainīgajām personām.

NDP padomes locekļi sēdē izteica arī atzinību Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, kā arī visu traģēdijas seku novēršanā iesaistīto iekšlietu struktūru un citu atbildīgo dienestu darbiniekiem, kuri profesionāli un godprātīgi pildīja savus pienākumus.

Valsts prezidents norādīja, ka turpinās sekot līdzi izmeklēšanas gaitai, ņemot vērā Valsts policijas milzīgo atbildību sabiedrības priekšā, kura sagaida iespējami ātrus un godīgus izmeklēšanas rezultātus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas