Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Zviedru tupeņu stāsts tapis no "viens zemnieks teica"

Plašu ažiotāžu izraisījušais lēto zviedru kartupeļu stāsts jelkādu oficiālo apstiprinājumu tā arī nav guvis, un pašlaik vienīgais, kas uztur šo versiju, ir uzņēmuma Ruģēni mārketinga direktors Ritvars Leitens. Tiesa, šī versija, kā izrādās, radusies no tā, ka kāds zemnieks viņam pastāstījis par zviedru kartupeļu kuģi, bet jau vēlāk viņš radio Skonto dzirdējis reklāmu, ka kādā lielveikalā tiek tirgoti kartupeļi par deviņiem santīmiem kilogramā.

Aizdomas par iespējamiem zviedru kartupeļiem, kā jau ziņots, ievērojami satraukušas Latvijas kartupeļu audzētājus, jo par tik zemu cenu ne izaudzēt, ne pārdot tos neesot iespējams.

Lielveikalu Prisma un Maxima pārstāvji savukārt vairākkārt apliecināja, ka tupeņi iegādāti dārzeņu audzētāju kooperatīvā Latvijas dārzeņi, un šo informāciju Dienai apstiprināja arī tā pārstāvis Jānis Bušs: "Mums savu kartupeļu pietiek ko tirgot. Nenoliegšu, ja raža vēl nav ienākusies, bet pieprasījums ir, mēs mēdzam tirgot importa dārzeņus. Piemēram agri pavasarī. Tomēr šis nav tas gadījums."

Viņš nesaskata neko dīvainu lētajā cenā: "Ja veikals izlemj ko tirgot par akcijas cenām, tad acīmredzot tam ir kāds pamats." Cenu, par kādu lielveikali ir iepirkuši akcijas kartupeļus, gan viņš Dienai neatklāja.

Precīzāka izskaidrojuma kā par kuģi, zemnieku un radio R. Leitenam nav. Viņš gan "aizdomīgo" kartupeļu paraugu esot nodevis uz analīzēm, un, ja tajos atradīšot paaugstinātu pesticīdu līmeni, zviedru faktors kļūšot ticamāks. Teorētiski pastāv iespēja, ka sveši kartupeļi varētu būt nonākuši Latvijā un tālāk, manipulējot ar pavaddokumentiem, uzdoti par Latvijas preci. Taču, kā Dienai skaidroja neoficiāli avoti Pārtikas veterinārajā dienestā (PVD), iespēja ir stipri teorētiska. PVD šajā gadījumā nav sācis nekādu pārbaudi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas