Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Putins filmā vaino ASV teroristu atbalstīšanā

ASV izmantojušas čečenu teroristus politiskās situācijas destabilizēšanās Krievijā. Ar šādu apgalvojumu nācis klajā Krievijas prezidents Vladimirs Putins amerikāņu režisora Olivera Stouna četrsēriju interviju filmā televīzijas kanālā Showtime.

Runājot par to, kā ASV specdienesti atbalstījuši kaujiniekus Čečenijas kara laikā, Putins teicis: "Mums tolaik radās pavisam konkrēts viedoklis, ka mūsu amerikāņu partneri vārdos runā par Krievijas atbalstīšanu un gatavību sadarboties cīņā pret terorismu, taču īstenībā izmanto šos teroristus iekšpolitiskās situācijas sašūpošanai Krievijā," citē TASS.

Krievijas līderis arī uzsvēris, ka šīs idejas joprojām nav mirušas, komentējot Stouna piezīmi, ka ASV specdienesti cenšas izprovocēt spriedzes perēkļus, tajā skaitā Vidusāzijā un Ziemeļkaukāzā. Viņš paziņoja, ka arī starptautiskā teroristiskā organizācija Al Qaeda radusies saistībā ar ASV spertajiem soļiem.

"Tas sākās jau kopš padomju kara Afganistānā, kad amerikāņu specdienesti atbalstīja dažādus islāma fundamentālisma virzienus cīņā pret padomju karaspēku Afganistānā. Amerikāņi izaudzēja Al Qaeda un bin Ladenu, pēc tam zaudēja kontroli pār to visu. Tas vienmēr tā notiek, un mūsu partneriem ASV bija par to jāzina. Tā ir viņu vaina," apgalvoja Putins.

Viņš arī apgalvojis, ka "mēs atšķirībā no daudziem mūsu partneriem nekad neiejaucamies citu valstu iekšpolitiskajos procesos".

Top komentāri

ASV un Krievija...
A
nu nevar viņi viens bez otra, nevar... .
vasja
v
nav gan dzirdēts ka āmrikāņi krieviņus atbalstītu...
Alla Borisovna
A
""mēs atšķirībā no daudziem mūsu partneriem nekad neiejaucamies citu valstu iekšpolitiskajos procesos". Ja Vladimirs būtu Pinokio, viņa deguns iedurtos sienā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izraēla pauž vilšanos par Baidena brīdinājumiem

Izraēlas vēstnieks ANO ceturtdien paudis vilšanos par ASV prezidenta Džo Baidena draudiem pārtraukt noteiktas ieroču piegādes Izraēlai, ja tā uzbruks Rafahas pilsētai Gazas joslas dienvidos.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits