Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Tramps sola mainīt savu publisko tēlu

Vadošais ASV republikāņu Baltā nama kandidāts Donalds Tramps ceturtdien solījis partijas līderiem mainīt savu publisko tēlu, padarot to mērenāku.

Tramps to paziņojis ar savu padoto starpniecību, ziņo aģentūra AP.

Aģentūras rīcībā nonācis tikšanās ieraksts, kurā Trampa padotie Republikāņu partijas līderiem saka, ka Tramps līdz šim plānojis savu tēlu un "loma, ko viņš spēlē, pašreiz attīstās".

Trampa padomnieks Pols Manaforts Republikāņu nacionālajai komitejai norādīja, ka Trampam ir vēlēšanu kampaņu tēls un privātais tēls.

"Kad viņš ir uz skatuves, kad viņš runā par lietām, par kurām runā, viņš veido tēlu, kas atbilst šim mērķim," sacīja Manaforts, piebilstot, ka Tramps apzinās, ka viņam nāksies padarīt savu tēlu mērenāku.

"Negatīvie reitingi saruks. Tēls mainīsies," solīja Manaforts.

Pretrunīgu izteikumu par sievietēm, abortiem un konkurenta Teda Krusa sievu dēļ Trampa reitings sieviešu vēlētāju vidū ir sevišķi zems.

Tomēr pēc uzvaras priekšvēlēšanās Ņujorkas štatā analītiķi pamanījuši, ka Trampa runās ieskanējusies jauna, piekāpīgāka nots.

Tramps ceturtdien Pensilvānijā saviem atbalstītājiem sacīja, ka kādā brīdī būs tik ļoti atbilstošs prezidenta amatam, ka viņiem paliks garlaicīgi.

Neraugoties uz uzvaru Ņujorkas štatā, Trampam, lai nodrošinātu sev pārliecinošas pozīcijas Republikāņu partijas konventā, ir jāgūst labi panākumi arī Indiānā, kur priekšvēlēšanas notiks 3.maijā, un delegātiem bagātīgi apveltītajā Kalifornijā, kur balsojums paredzēts priekšvēlēšanu pēdējā dienā, 7.jūnijā.

Balsojums Ņujorkas štatā iezīmēja pavērsienu abu partiju priekšvēlēšanu gaitā, jo pēdējās nedēļas nedz Trampam, nedz Klintonei nav bijušas veiksmīgas. Septiņās no astoņām pēdējām demokrātu priekšvēlēšanām uzvarēja Sanderss, un arī Krusam izdevās mazināt Trampa pārsvaru, gūstot uzvaru Kolorado, Vaiomingā un Džordžijā.

Klintone šobrīd ir nodrošinājusi sev 1930 delegātu atbalstu, bet Sanderss var rēķināties ar 1223 delegātiem, trešdien ziņoja telekanāls CNN. Lai iegūtu demokrātu partijas nomināciju, ir nepieciešams 2383 delegātu atbalsts.

CNN lēš, ka Tramps ir ieguvis 847 delegātu atbalstu, Krusam ir 553 delegātu atbalsts, bet Keisikam - 148 delegāti. Izvirzīšanai par prezidenta amata kandidātu no Republikāņu partijas ir nepieciešams 1237 delegātu atbalsts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits