Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Austrumu partnerības valstu kopīgā problēma - teritoriālā integrācija

Lai gan pēdējā laikā visskaļāk tiek runāts par notikumiem Austrumukrainā, nedrīkstētu aizmirst arī citas Austrumu partnerības valstu problēmas, pēc otrdien notikušās sarunas ar šo valstu bijušajiem vadītājiem un Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (Vienotība) žurnālistiem uzsvēra eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga, piebilstot, ka arī Gruzija, Azerbaidžāna un Moldova ir pazaudējušas teritorijas, un tur vēl aizvien ir "iesaldētie konflikti".

Bijušais prezidents Valdis Zatlers, papildinot Vīķes-Freibergas teikto, piebilda, ka lai gan bieži tiek runāts par nepieciešamību ieviest demokrātiju un reformas, tomēr nedrīkst aizmirst, ka visām šīm valstīm arī ir teritoriālās problēmas. "Ja mēs gribam ko ieteikt Rīgas deklarācijai, tad tam ir jābūt skaidram tekstam, ka Eiropa ir vienota par teritoriālo integritāti tās kaimiņvalstīs," teica Zatlers.

Bijušais Ukrainas prezidents Viktors Juščenko atklāja, ka tikšanās laikā runāts arī par Krimas aneksiju un Krievijas agresiju Ukrainā, ko viņš nodēvēja par konfliktu ar "plašu ģeopolitisko ietekmi". Sarunas laikā ar citu valstu bijušajiem vadītājiem Juščenko arī sniedzis padziļinātu skatījumu uz situāciju Ukrainā un ES attiecībām ar Ukrainu, uzsverot, ka Ukrainā joprojām turpinās karš un ir nepieciešama kompleksa pieeja pašreizējās situācijas risinājumā. Arī Straujuma uzsvēra, ka sankcijas pret Krieviju nav atceļamas, kamēr pilnībā netiks īstenoti Minskas pamiera noteikumi, portālu Diena.lv informēja premjeres preses sekretāre Aiva Rozenberga.

Ar Straujumu un Latvijas eksprezidentiem tikās arī bijušais Serbijas prezidents Boriss Tadičs, Rumānijas eksprezidents Emils Konstantinesču, Bulgārijas eksprezidents Petars Stojanovs, bijusī Slovākijas valdības vadītāja Iveta Radicova, bijušais Grieķijas premjers Georgs Papandreu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits