Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Baidens devies vizītē uz Serbiju un Kosovu

ASV viceprezidents Džo Baidens otrdien ieradies īsā vizītē Serbijā un Kosovā.

Vizītes grafiks medijiem netiek atklāts, bet gaidāms, ka Belgradā viceprezidents apspriedīs Serbijas tuvās attiecības ar Krieviju.

Serbija, kas vēlas iestāties Eiropas Savienībā (ES), tradicionāli uztur labas attiecības ar Krieviju un ir atteikusies pievienoties Rietumu sankcijām pret Maskavu par Ukrainas konfliktu.

Baidens varētu Serbijā arī aktualizēt jautājumu par trīs ASV pilsoņu neatrisinātajām slepkavības lietām pēc 1999.gada kara Kosovā un 2008.gadā notikušo ASV vēstniecības dedzināšanu.

Noslepkavotie brāļi pēdējo reizi tika redzēti, kad tos aizturēja Serbijas policija. Viņu līķi tika atrasti 2001.gadā masu kapā Serbijas austrumos kopā ar Kosovā nogalināto etnisko albāņu līķiem.

ASV vēstniecība tika aizdedzināta nemieros Belgradā pēc Kosovas paziņojuma par neatkarību no Serbijas 2008.gada februārī.

Pārsvarā albāņu apdzīvotā Kosova par neatkarību vienpusēji paziņoja deviņus gadus pēc tam, kad NATO spēki iejaucās, lai pārtrauktu karu starp Serbiju un Kosovas albāņiem.

Serbija nekad nav atzinusi Kosovas neatkarību.

Gaidāms, ka Kosovā Baidens aicinās amatpersonas pastiprināt cīņu pret korupciju un Prištinā viena no ielām tiks pārdēvēta Baidena mirušā dēla vārdā, atzīstot Baidena personisko ieguldījumu Kosovas cīņā par neatkarību.

Abās galvaspilsētās Baidens, domājams, aicinās ātrāk īstenot ar ES starpniecību noslēgtās vienošanās, kuru mērķis ir normālu diplomātisko sakaru atjaunošana starp Kosovu un Serbiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits