Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Briti atvainojas pāvestam par prezervatīviem Benedikts

Lielbritānijas Ārlietu ministrija svētdien atvainojusies Romas pāvestam Benediktam XVI par atklātībā nonākušu dokumentu, kurā teikts, ka, sagaidot katoļu baznīcas galvas vizīti britu salās, varētu sākt pārdot prezervatīvus Benedikts.

Ieteikumi, kā labāk noorganizēt pāvesta vizīti, kas paredzēta septembra sākumā, apkopoti dokumentā ar nosaukumu Ideāla vizīte. Tajā izsmieta Vatikāna pārlieku konservatīvā politika, kas iestājas pret abortiem, homoseksuālismu un kontracepciju. Tajā arī teikts, ka viesošanās laikā Benedikts XVI varētu novadīt homoseksuāla pāra laulību ceremoniju, un ierosināts, ka pāvests varētu paust stingru nostāju bērnu seksuālās izmantošanas skandālā, atlaižot «viltīgos bīskapus», vēsta AP.

Dokuments bija pievienots uzaicinājumam, kas 5. martā izsūtīts britu parlamenta un premjera biroja darbiniekiem, apmeklēt tikšanos, lai apspriestos par pāvesta vizītes dienaskārtību. Ministrijas darbinieks, kurš bija atbildīgs par dokumenta izsūtīšanu, rakstījis: «Lūdzu aizsargāt, šim nevajadzētu nonākt ārpusē. «Ideālās vizītes» dokuments radies «prāta vētras» laikā, kurā tika apsvērtas arī visradikālākās idejas.» Tomēr to pagājušajā nedēļā publicēja laikraksts Daily Telegraph, kura rīcībā tas bija nonācis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits