Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +11 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

FOTO: Aprit gads kopš Malaizijas lidmašīnas notriekšanas

Piektdien, 17.jūlijā, aprit gads, kopš Austrumukrainā ar Buk zenītraķeti tika notriekta _Malaysia Airlines _lidmašīna, dzēšot 298 cilvēku dzīvības. Gan Nīderlandē, kas traģēdijā zaudēja visvairāk pilsoņu, gan Austrālijā, gan katastrofas vietā un citur šodien notiek piemiņas pasākumi. Austrālijā piemiņas pasākums jau noslēdzies - emocionālu uzrunu teica premjers Tonijs Ebots.

"Viņu [39 Austrālijas pilsoņu] nāve atstās tukšumu, kas nekad netiks aizpildīts, un sāpes, kas nepāries," klātesošajiem teica Ebots, piebilstot, ka Austrālijai ir "pienākums pret traģēdijas upuriem - saukt pie atbildības vainīgos".Parlamenta ēkas dārzā Kanberā atklāta arī piemiņas plāksne ar bojāgājušo vārdiem. Tā guldīta augsnē, ko no Ukrainas pārvedis Austrālijas policists.Piemiņas plāksne atklāta arī Hrabovā - Ukrainas ciematā, kas atrodas vistuvāk vietai, kur nogāzās notriektā lidmašīna.Visvairāk upuru nolemtajā reisā bija no Nīderlandes - 193 cilvēki. Tur piemiņas pasākumi notiks vēlāk piektdienā.Pašlaik vēl notiek Nīderlandes vadītā izmeklēšana, kurā iesaistījusies arī Ukraina, Austrālija un Beļģija. Gala ziņojumu ieplānots publiskot oktobrī. Gan ASV un Vācijas izlūkdienestu sniegtā informācija, gan ekspertu veiktās izmeklēšanas gaitā iegūtie pierādījumi liecina, ka zenītraķeti Buk izšāvuši Krievijas atbalstītie prokrieviskie separātisti. Kremlis kategoriski noraida šo versiju, kā vienu no savām versijām izvirzot Ukrainas kara lidaparāta iesaisti negadījumā. Šo versiju, ko tiražēja arī Krievijas mediji, kā melus izgaismojuši gan aviācijas eksperti, gan izmeklēšanas grupas, un pat populāri blogeri.Krievijas prezidents Vladimirs Putins arī noraidījis Lielbritānijas, Austrālijas, Malaizijas, Ukrainas un Nīderlandes prasību izveidot starptautisku tribunālu lidmašīnas notriekšanā vainīgo sodīšanai. Putins tribunāla izveidi nodēvējis par "kontrproduktīvu"._Malaysia Airlines laineris Boeing 777 _bija ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru, kad to virs separātistu kontrolētas teritorijas Ukrainas austrumos aptuveni 50 kilometrus no robežas ar Krieviju notrieca ar zenītraķeti Buk. Bojā gāja visi 283 pasažieri un 15 apkalpes locekļi.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievija izraida divus Latvijas diplomātus

Krievijas Ārlietu ministrijā ceturtdien Latvijas pagaidu pilnvarotajai lietvedei iesniegta nota par divu Latvijas diplomātu izraidīšanu, aģentūrai LETA apstiprināja Latvijas Ārlietu ministrij...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits