Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kijeva: Pieaug spriedze uz Donbasa frontes līnijas

Donbasā, Ukrainas austrumos, palielinājusies spriedze uz frontes līnijas, kas nošķir Krievijas atbalstīto kaujinieku kontrolētās teritorijas no pārējās Ukrainas, paziņoja Ukrainas Pretterorisma operācijas preses centrs.

Mariupoles virzienā turpinās Krievijas algotņu provokatīvo darbību aktivizācija. Līdz ar tumsas iestāšanos viņi sāk apšaudīt Ukrainas armijas pozīcijas, arī ar 82 milimetru mīnmetējiem, kuru izmantošana aizliegta Minskas līgumos, norādīja centrā.

"22.novembrī kaujinieki uzstādīja savdabīgu antirekordu - piecas reizes apšaudīja mūsu pozīcijas Širokines rajonā. (..) Kaujinieki izmantoja mīnmetējus, lielkalibra lielgabalus, zemstobra un automātiskos granātmetējus. Kopīgais ugunspārtraukšanas un pušu nošķiršanas līnijas jautājumu kontroles centrs ierosināja ieviest "klusuma režīmu", bet teroristi turpināja apšaudes, no jauna izmantojot aizliegtos mīnmetējus."

"Ar katru dienu spriedze uz nošķiršanas līnijas pieaug," brīdināja centrā.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits