Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Zelenskis uzaicina Putinu uz tikšanos Donbasā

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis otrdien uzaicināja Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu uz tikšanos Donbasā un uzsvēra, ka tur atjaunojusies karadarbība apdraud miljoniem cilvēku dzīvību.

Zelenskis savā videouzrunā valsts iedzīvotājiem paziņoja, ka Ukrainas, Krievijas, Vācijas un Francijas valsts un valdību vadītāju padomnieku sarunās Kijevā pirmdien izskanējis ierosinājums tikties pie frontes līnijas, lai maksimāli noskaidrotu situāciju.

"Es esmu gatavs iet vēl tālāk un ierosināt jums tikties jebkurā punktā Ukrainas Donbasā, kur notiek karš," sacīja Zelenskis, vēršoties pie Putina.

Zelenskis atzīmēja, ka Ukraina ir gatava cīnīties par mieru diplomātiskā ceļā, bet vienlaikus gatavojas aizstāvēties. 

"Vai Ukraina grib karu? Nē. Vai ir gatava tam? Jā. Vai Ukraina pārtrauks cīnīties par mieru diplomātiskā ceļā? Nekad. Vai Ukraina, ja kas notiktu, aizstāvēsies? Vienmēr. Mūsu princips ir vienkāršs - Ukraina nesāk karu pirmā, bet vienmēr cīnās līdz pēdējam," sacīja Zelenskis.

Viņš arī apsūdzēja Krieviju, ka tā piedalās miera sarunās, vienlaikus koncentrējot karaspēku pie Ukrainas robežas. "Ievērojams skaits Krievijas karavīru ir koncentrēti pie mūsu robežas. Krievija oficiāli to sauc par militārām mācībām. Visa pasaule neoficiāli to sauc par šantāžu," sacīja Zelenskis.

"Krievijas prezidents reiz teica - ja cīņa ir neizbēgama, jādod trieciens pirmajam. Tomēr katram līderim ir jāsaprot, ka cīņa nedrīkst būt neizbēgama, kad tā (..) saistīta ar īstu karu un miljoniem cilvēku dzīvību."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits