Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ziemeļkorejas līderis Phenjanā tiekas ar Kubas prezidentu

Ziemeļkorejas līderis Kims Čen Uns Phenjanā ticies ar Kubas prezidentu Migelu Diasu-Kanelu un pārrunājis pašreizējās starptautiskās situācijas svarīgākos jautājumus, pirmdien vēsta Ziemeļkorejas mediji.

Kubas prezidenta vizīte notiek laikā, kad Ziemeļkorejas un ASV sarunas nonākušas strupceļā, un tikai dažas dienas pēc tam, kad Vašingtona Kubai noteikusi jaunas ekonomiskās sankcijas.

Vašingtonas saites ar Havanu pēc vairāk nekā pusgadsimtu ilgušā saspīlējuma tika pilnībā atjaunotas 2015.gadā, tomēr, stājoties amatā ASV prezidentam Donaldam Trampam, tās atkal pasliktinājušās.

Kuba ir viens no nedaudzajiem Ziemeļkorejas sabiedrotajiem.

"Notika padziļināta domu apmaiņa par starptautiskās situācijas svarīgākajiem kopīgo bažu tematiem, un visos jautājumos tika panākts viedokļu konsenss," vēsta oficiālā ziņu aģentūra KCNA.

Kuba iepriekš centusies apiet starptautiskās sankcijas, kas Phenjanai noteiktas tās kodolprogrammas dēļ.

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo svētdien paziņoja, ka tuvākajās dienās Ņujorkā plāno tikties ar Ziemeļkorejas līdera Kima Čen Una labo roku Kimu Jon Čolu, lai runātu par Ziemeļkorejas denuklearizāciju.

Phenjana sestdien brīdināja, ka varētu atjaunot kursu uz sava kodolarsenāla stiprināšanu, ja ASV neatcels tai noteiktās sankcijas.

Ziemeļkorejas līderis Kims Čen Uns, jūnijā pirmo reizi tiekoties ar Trampu, parakstīja visai neskaidri formulētu dokumentu, kurā pausta apņemšanās panākt Korejas pussalas "denuklearizāciju", taču kopš tā laika nav panākts vērā ņemams progress, un abas puses turpina diskutēt, kā būtu interpretējams šī dokumenta teksts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits