Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Berlīnē iesaldēs mājokļu īres cenas

Berlīnes pilsētas vadība no 2020. gada iesaldēs mājokļu īres cenas, kuras pēdējās desmitgades laikā dubultojušās un izraisījušas plašu sašutumu pilsētniekos. Tikmēr ietekmīga nekustamo īpašumu asociācija mudinājusi biedrus pacelt īres cenas, pirms noteikumi stājas spēkā, vēsta Deutsche Welle.

Augstās mājokļu īres cenas pilsētniekus, kuri nevēlas tik lielu savu ienākumu daļu ik mēnesi atdot par mājvietu, pamudinājušas aktīvi rīkoties. Kopumā savākti ap 77 tūkstoši parakstu, lai pieprasītu sarīkot referendumu par īpašumu atsavināšanu no tiem namīpašniekiem, kuriem pieder 3000 vai vairāk izīrējamu īpašumu. 

Berlīnes domes vadība, kur koalīcijā ir sociāldemokrāti, zaļie un kreisie, ierosinājuši mazāk radikālu risinājumu - uz pieciem gadiem iesaldēt īres cenas.

Iecere, kas varētu ietekmēt aptuveni 1,4 miljonus īpašumu, paredz, ka namīpašniekiem, kas gribēs celt īres cenu vairāk par 50 centiem kvadrātmetrā, pamatojot to ar renovācijas darbiem, būs jāsaņem oficiāls apstiprinājums. Tikmēr ietekmīgā namīpašnieku asociācija Haus und Grund laiku lieki netērē un mudinājusi biedrus pacelt īres cenas, pirms tās tiek iesaldētas.

Šo Berlīnes vadības soli cieši vēro arī nacionālās politikas veidotāji, kuri nobažījušies, ka Berlīnes piemēram varētu būt "sniega bumbas" efekts. Sociāldemokrāti, kas ir koalīcijā ar Angelas Merkeles kristīgajiem demokrātiem, jau izteikušies, ka varētu iestāties par īres cenas griestiem valsts mērogā. Pati Merkele par šādu ieceri ir visai skeptiska, tādējādi radot vēl vienu sadursmes punktu jau tā visai trauslajā kristīgo demokrātu un sociāldemokrātu koalīcijā, raksta The Local.

Top komentāri

ļuļa
ļ
nu īstenie jokupēteri tie vācieši, iepludina valstī pāris gadu laikā vairāk kā 2 miljonus cilvēku, un tad brīnās, ka cenas mājokļiem ceļas. un vēl - miestos var dzīvot par ļoti normālām cenām. cik saprotu, galvēnā problēma ir tā, ka visiem obligāti, un neatkarīgi ne no kā, jādzīvo lielpilsētās, vēlams to centrālajos rajonos. tekuļi - bēguļi jau arī atsakās dzīvot uz laukiem, šiem padod berlīni, hamburgu vai ko tādu.
reptilis
r
Nu,re - VFR tomēr pievienojās VDR:))))))
biedri ultraliberāļi:
b
Redz, kā jūsu slavinātā Vācijā rūpējas par sociālo mieru, bet jūs domājat, ka tas miers atnāks pats bez rūpēm..
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits