Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Čārlzs III ieradies valsts vizītē Francijā

Lielbritānijas karalis Čārlzs III trešdien sācis trīs dienu valsts vizīti Francijā.

Sākotnēji britu karaļa un viņa sievas Kamilas trīs dienu vizīte Francijā bija plānota martā. Tā būtu bijusi Čārlza III pirmā ārvalstu vizīte kopš kļūšanas par karali pēc viņa mātes karaliene Elizabete II nāves pērn septembrī. Tomēr vizīte tika atlikta, jo tobrīd Franciju bija pārņēmuši nemieri un streiki pret pensiju reformu.

Neskatoties uz to, ka vizīte notiek pusgadu vēlāk par sākotnēji plānoto, tās darba kārtība Parīzē un Bordo saglabāta nemainīga.

Britu karaļpāri Parīzes Orlī lidostā sagaidīja Francijas premjerministre Elizabete Borne.

Pēc tam pie Trumfa arkas Parīzes centrā Čārlzu III un Kamilu sagaidīja Francijas prezidents Emanuels Makrons ar sievu Brižitu, kur viņi nolika vainagus karā kritušajiem. Pār Triumfa arku pārlidoja abu valstu gaisa spēku parādes lidmašīnas.

Tad, sveicot sanākušos, Čārlzs III un Makrons 136 Republikas gvardes zirgu pavadībā "Citroen DS7" kabrioletā devās uz Elizejas pili, kur gaidāmas divpusējas sarunas. Abiem līderiem plānots runāt par cīņu pret klimata pārmaiņām, Krievijas karu Ukrainā un migrācijas problēmām.

Vakarā Makronu pāris par godu britu monarham rīkos pieņemšanu Verseļas pils Spoguļu zālē. Uz pieņemšanu lūgti vairāk nekā 150 viesu.

Ceturtdien Čārlzs III Senātā uzrunās Francijas parlamenta deputātus, bet pēc tam ar Makronu apmeklēs Parīzes Dievmātes katedrāli, lai iepazītos ar 2019.gadā ugunsgrēka sapostītās ikoniskās celtnes renovāciju. Plānots, ka gada nogalē Parīzes Dievmātes katedrāle atkal vērs durvis apmeklētājiem. Pēc tam karalis un Francijas prezidents apmeklēs Lielbritānijas un Francijas biznesa līderu pieņemšanu, lai runātu par finansējumu ar klimatu un bioloģisko dažādību saistītiem projektiem.

Piektdien, noslēdzot valsts vizīti Francijā, Čārlzs III apmeklēs Bordo, kur ir liela britu kopiena. Viņš tiksies arī ar dienestu darbiniekiem un pārstāvjiem no kopienām, kuras cieta 2022.gada mežu ugunsgrēkos, kā arī apmeklēs eksperimentālu mežu, kas izveidots, lai novērotu klimata ietekmi uz urbāno mežu zemi. Lielbritānijas karalis arī dosies uz vīna dārzu, kas strādā pēc ilgtspējas principiem.

74 gadus vecais Čārlzs par Lielbritānijas karali kļuva pagājušā gada 8.septembrī, kad nomira viņa māte karaliene Elizabete II, kas valdīja vairāk nekā 70 gadus. 6.maijā viņu un karalieni Kamilu kronēja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits