Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Erdogans un Putins vienojušies par Krievijas līdera vizīti Turcijā

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans un Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien telefonsarunā vienojušies par Putina vizīti Turcijā, paziņoja Erdogana preses dienests.

"Paziņojot, ka Krievijas un Ukrainas kara laikā nevajadzētu spert nekādus soļus, kas varētu saasināt spriedzi, prezidents Erdogans uzsvēra Melnās jūras iniciatīvas nozīmi, kuru viņš uzskata par "miera tiltu"," teikts preses dienesta paziņojumā.

Erdogans telefonsarunas laikā arī sacījis, ka graudu cenas, kas kritās par 23%, kamēr bija spēkā "labības darījums", pēdējo divu nedēļu laikā ir pieaugušas par 15%.

Jau ziņots, ka 17.jūlijā Krievija izstājās no starptautiskā "labības darījuma", kas kuģiem ar Ukrainas labības kravām garantēja drošu ceļu Melnajā jūrā. Kopš izstāšanās Krievija vairākkārt apšaudījusi Ukrainas Melnās jūras piekrastes pilsētas un ostu infrastruktūru.

Kopš pagājušās vasaras, kad ar Turcijas starpniecību tika panākta vienošanās par drošu labības izvešanu, Ukraina eksportēja apmēram 33 miljonus tonnu labības un pārtikas produktu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits