Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Francijas dzelzceļa katastrofā vaino sliedes

Bastīlijas ieņemšanas dienas svinības Francijā svētdien aizēnoja pagājušajā piektdienā notikusī vilciena katastrofa, kas paņēma vismaz sešu cilvēku dzīvību un ir valstī lielākā pēdējos 25 gados.

Francijas prezidents Fransuā Olands, svētdien piedaloties tradicionālajā Bastīlijas ieņemšanas dienas intervijā lielākajām televīzijām, sacīja, ka ir nepieciešams modernizēt ārpus lielākajām pilsētām esošās dzelzceļa līnijas. «Mums ir jādara daudz vairāk, lai uzturētu labā kārtībā tradicionālās dzelzceļa līnijas, bet prioritātei ir jābūt investīcijām reģionālajās dzelzceļa līnijās,» F. Olanda teikto citē aģentūra AFP.

Valsts galva nedēļas nogalē tikās ar cilvēkiem, kas izdzīvojuši piektdienas pēcpusdienā Parīzes priekšpilsētā Bretiņīsiroržā notikušajā vilciena avārijā, un glābšanas dienestu darbiniekiem.

Sākotnējā Francijas dzelzceļa uzņēmuma SNCF izmeklēšana liecina, ka vilciena avāriju izraisījis sliežu pārmiju defekts, kura dēļ daļa pasažieru vilciena sastāva, kas traucās ar ātrumu 135 kilometri stundā, noskrēja no sliedēm, bet vienu vagonu uzmeta uz perona. Aculiecinieki apgalvo, ka notikuma vieta atgādinājusi kara zonu. Amatpersonas slavē vilciena mašīnistu, kura zibenīgā rīcība esot novērsusi sadursmi ar pretimbraucošo vilcienu.

Traģiskākais dzelzceļa negadījums Francijā notika 1988. gadā, kad Parīzes tuvumā divu pasažieru vilcienu sadursmē gāja bojā 56 cilvēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits