Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Laikraksts: Britu leiboristu rindās briest šķelšanās

Lielbritānijā opozīcijā esošajiem leiboristiem draud vēsturiska šķelšanās, jo apmēram 100 partiju parlamentā pārstāvošie likumdevēji gatavojas veidot atsevišķu frakciju, cenšoties panākt leiboristu līdera Džeremija Korbina atkāpšanos no partijas līdera amata, vēsta britu laikraksts The Daily Telegraph.

Mēreni noskaņotie leiboristu kandidāti jau sākuši sarunas ar potenciālajiem donoriem par jaunu "progresīvo" frakciju parlamentā, ja Korbins neatkāpsies no partijas līdera amata pēc gaidāmās pārliecinošās konservatīvo uzvaras 8.jūnijā paredzētajās parlamenta vēlēšanās.

Viens potenciālais scenārijs viņiem paredz iespēju parlamenta apakšpalātā kļūt par neatkarīgajiem likumdevējiem zem nosaukuma "progresīvie".

Viņi varētu atkal pievienoties parlamenta leiboristu frakcijai, kad partijas kreiso spārnu pārstāvošo Korbinu būs nomainījis viņu atbalstīts līderis.

Šī scenārija ietvaros viņi paliktu Leiboristu partijas biedri un jaunu partiju neveidotu.

Korbina pārstāvis šo informāciju nosaucis par "vēl vienu muļķīgu toriju avīzes un anonīma avota stāstu, lai novērstu uzmanību no leiboristu politikas".

Šīs ziņas parādījušās brīdī, kad Korbins mēģinājis atkāpties no iepriekš paustajiem izteikumiem, ka paliks partijas vadībā pat gadījumā, ja leiboristi vēlēšanās cietīs smagu sakāvi.

"Es tiku ievēlēts par šīs partijas līderi, un es palikšu šīs partijas līderis," Korbins kampaņas laikā bija izteicies interneta vietnei BuzzFeed News.

Viņš uzsvēra, ka kritika un sliktie sabiedrisko aptauju rezultāti viņu nesatrauc, un viņš "turpinās" arī pēc vēlēšanām, neskatoties ne uz ko.

Tomēr intervijā britu sabiedriskajai raidorganizācijai BBC Korbins centās skaidrot, ka tā nekad nav teicis, un partija ir aizliegusi BuzzFeed News reportierim apmeklēt vēlēšanu kampaņas pasākumu Mančestrā.

Laikrakstā "The Guardian" pirmdien publicēti sabiedriskās domas aptaujas rezultāti liecina, ka premjerministres Terēzas Mejas vadītā Konservatīvo partija pirms parlamenta pirmstermiņa vēlēšanām sasniegusi rekordlielu pārsvaru pār leiboristiem.

Par konservatīvajiem 8.jūnijā gatavojas balsot 49% britu, kamēr leiboristi var cerēt tikai uz 27% balsu.

Top komentāri

Korbins
K
savu diagnozi parādīja, kad paziņoja, ka Britānijai ir jāatsakās no kodolieročiem, jālikvidē Trident raķetes, bet to zemūdenes jāturpina apkalpot, "lai saglabātu darba vietas"
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits