Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna
Pēc tā dēvēto Džungļu nojaukšanas daudzi tur dzīvojušie migranti devušies uz Francijas galvaspilsētu

Migrantu krīze no Kalē pārceļas uz Parīzi

Buldozeri šonedēļ aizvākuši pēdējās būdiņas un teltis no pagājušajā mēnesī slēgtās bēdīgi slavenās migrantu nometnes, dēvētas par Džungļiem, Francijas ziemeļu pilsētā Kalē, tikmēr daudzi tās bijušie iemītnieki devušies uz Parīzi. Tur viņi pievienojušies tūkstošiem migrantu, kuri jau ilgstoši mitinās metropoles ielās un parkos, piektdien lasāms avīzē Diena.

Parīzes mērija un nevalstiskās organizācijas brīdinājušas, ka migrantu krīze lielpilsētā pieņemsies spēkā. Kalē šonedēļ atstājuši arī vairāki simti nepilngadīgo, kuri nogādāti izmitināšanas centros visā valstī. Francija pieprasa, lai lielu daļu no viņiem uzņemtu Lielbritānija.

Vairāk nekā 1600 nepilngadīgo, kas Kalē uzturējās vieni bez vecākiem un cerēja nokļūt Apvienotajā Karalistē, aptuveni nedēļu dzīvoja blakus Džungļiem izveidotajā konteineru pilsētiņā. Vairāki desmiti autobusu trešdien ieradās pakaļ bērniem un pusaudžiem, lai nogādātu viņus uz jaunajām mītnes vietām dažādās Francijas pilsētās. Daudzi no viņiem joprojām cer šķērsot Lamanšu un nonākt Britu salās.

"Mēs nevēlamies kāpt autobusā, mēs vēlamies doties tikai uz Angliju," kāds afgāņu pusaudzis sacīja ziņu aģentūrai Reuters. Savukārt 17 gadu veco Ahmedu no Sudānas bažīgu darīja neziņa, uz kurieni viņu vedīs. "Tomēr esmu priecīgs, ka pametu Džungļus," apgalvoja puisis.

Pārvietoto pusaudžu tālākais liktenis izraisījis diplomātiskus asumus starp Franciju un Lielbritāniju, kas kopš oktobra vidus jau ir uzņēmusi aptuveni 300 nepilngadīgo no Džungļiem. Francija vēlas, lai briti uzņemtu vēl vairākus simtus, kuriem ir tuvinieki un draugi Apvienotajā Karalistē. Turpretī Londona mudinājusi Parīzi nodrošināt labākus dzīves apstākļus šiem pusaudžiem.

Visu rakstu lasiet piektdienas, 4. novembra, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits