Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Orbānam izvirza ultimātu Fidesz palikšanai EPP

Eiropas Tautas partijas (EPP) kandidāts Eiropas Komisijas (EK) prezidenta amatam Manfrēds Vēbers otrdien uzstādījis ultimātu Ungārijas premjerministram Viktoram Orbānam un viņa vadītajai partijai Fidesz, ko EPP apsver izslēgt no frakcijas.

Vēbers intervijā Vācijas laikrakstam Bild pavēstīja, ka Orbānam, ja viņš vēlas Fidesz palikšanu EPP, ir jāizpilda trīs nosacījumi.

"Viktoram Orbānam vienreiz un uz visiem laikiem ir jāaptur viņa valdības kampaņas pret Briseli," paziņoja Vēbers.

Otrkārt, viņam "jāatvainojas pārējiem EPP partiju ģimenes locekļiem", un, visbeidzot, svarīgi, lai universitāte, ko dibinājis Džordžs Soross, paliek Budapeštā, lai tās pastāvēšana tur tiek nodrošināta un lai tā var izdot ASV diplomus.

ASV akreditētā Centrāleiropas Universitāte (CEU), kuru dibinājis ungāru izcelsmes miljardieris Soross, decembrī paziņoja par pārcelšanos no Budapeštas uz Vīni, jo Ungārijas valdības politikas dēļ tai draudēja slēgšana.

Vēbers pavēstīja, ka Orbānam ir laiks līdz marta beigām, lai kaut ko darītu šajos jautājumos un parādītu, ka viņš ciena EPP.

EPP locekļi pirmdien oficiāli pieprasīja Orbāna un Fidesz izslēgšanu no frakcijas, ko EPP politiskajā asamblejā plānots apspriest 20.martā.

"Bumba ir Budapeštas laukumā. Mums šomēnes nepieciešama skaidrība," uzsvēra Vēbers.

Orbāns, kas sen pazīstams ar savu aso, pret imigrāciju vērsto retoriku, pēdējo nedēļu laikā nokaitinājis daudzus EPP biedrus ar kārtējo Ungārijas valdības reklāmas kampaņu, kurā EK līderi vainoti nelegālās imigrācijas veicināšanā.

Top komentāri

jancis
j
Vai EP nav kādas fašistu frakcijas priekš Fidesz?
Šis mūdzis, pirms nosprāgs,
Š
vēl daudz ļauna ungāriem un valstij nodarīs. Cerēsim, ka velns viņu drīz paraus, lai cilvēkiem vieglāk dzīvot, kā bija pirms viņa.
Tikmēr Amerikā...
T
goo.gl/1UuNvr ------------ "Today, I am proud to announce that I will be very soon signing an executive order requiring colleges and universities to support free speech if they want federal research funds,” Trump said.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits