Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

PBK reitings Lietuvā pēc skandāla nedaudz audzis

Pirmā Baltijas kanāla (PBK) reitings Lietuvā pagājušajā nedēļā audzis par 1%, atsaucoties uz pētījumu aģentūras _TNS Lietuva _datiem, informēja _Baltijas Mediju alianses _preses sekretārs Edžus Vējiņš.

Īpaši veiksmīgas bijušas aizvadītās brīvdienas, kad PBK reitings bija ievērojami augstāks nekā oktobra pirmo nedēļu brīvdienās. PBK reitings 19.oktobrī salīdzinājumā ar divām iepriekšējām sestdienām pieauga par 40%, bet 20.oktobrī attiecībā pret divām iepriekšējām svētdienām - par 14,9%.

Kā ziņots, Viļņas apriņķa administratīvā apgabaltiesa saistībā ar raidījumu Cilvēks un likums, akceptējot Lietuvas radio un televīzijas komisijas (LRTK) lēmumu, uz trim mēnešiem noteikusi ierobežojumus PBK pārraidītajam saturam Lietuvā. Šajā valstī PBK minētajā laikā aizliegts demonstrēt ēterā ārpus Eiropas Savienības, piemēram Krievijā, ASV, Kanādā, Latīņamerikā un daudzās citās valstīs radīto saturu.

Kanāla programma tiek veidota un piedāvāta skatītājiem tādā pašā apjomā kā iepriekš, tikai tās saturs tiek komplektēts saskaņā ar tiesas akceptētajiem ierobežojumiem. Šis LRTK lēmums jau tuvākajā laikā tiks pārsūdzēts. Tikmēr PBK Lietuvas tirgum tagad iepērk jaunus TV produktus, kas pilnībā atbilst LRTK noteiktajiem ierobežojumiem.

Jau vēstīts, ka Lietuvas Ģenerālprokuratūra 22.oktobrī nolēmusi sākt pirmstiesas izmeklēšanu, lai noskaidrotu, vai 4.oktobrī Pirmajā Baltijas kanālā rādītajā pārraidē Cilvēks un likums nav pārkāpts Lietuvas Kriminālkodekss, kas paredz atbildību par publisku atbalsta apliecināšanu PSRS agresijai pret Lietuvu, kā arī par šīs agresijas noliegšanu vai klaju tās nozīmes mazināšanu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits