Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Aptaujas: Cenu kāpums mazina Putina popularitāti Krievijā

Krievijas iedzīvotāju bažas par augošajām cenām mazinājušas prezidenta Vladimira Putina reitingu, tomēr tas joprojām ir ārkārtīgi augsts, piektdien raksta izdevums Vedomosti.

Sabiedriskās domas fonda aptaujā noskaidrots, ka par Putinu augustā balsotu 72% Krievijas pilsoņu, kamēr maijā tādu bija 76%.

Savukārt Levadas centra aptauja liecina, ka Putina darbību augustā atbalstīja 83% krievu, bet maijā - 89%, kas bija līdz šim visaugstākais fiksētais Kremļa saimnieka popularitātes līmenis.

Laikraksts citējis ekspertus, kuri izteikušies, ka kritumu izraisījusi neapmierinātība ar cenām, jo pacelti vairāki regulējamo pakalpojumu tarifi, tostarp komunālo pakalpojumu un sabiedriskā transporta cenas.

Saskaņā ar Levadas centra aptaujām Putina atbalsta reitings 2013.gada novembrī bija 61%, kas ir zemākais kopš 2000.gada, kad Putins pirmoreiz tika ievēlēts par prezidentu. Pagājušajā gadā tas pārsniedza 80% līmeni.

Putina popularitāte joprojām ir ārkārtīgi augsta gan vēsturiskā, gan starptautiskā ziņā. To veicinājusi viņa reakcija uz sacelšanos Ukrainā, Krimas aneksija un pretrietumnieciskā retorika, kas izraisījusi krievu nacionālisma vilni.

Tikmēr inflācija Krievijā jūlijā bija 15,6%. Martā tā sasniedza augstāko līmeni pēdējos 13 gados - 16,9%. To izraisīja rubļa vērtības kritums pēc naftas cenu samazināšanās un Rietumu sankcijas, kas tika ieviestas pēc iebrukuma Ukrainā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits