Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Gruzija uzskata, ka PTO sarunās ar Krieviju gūta uzvara

Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili ceturtdien pauda gandarījumu par viņa vadītās valsts gūto uzvaru, jo Maskava pieņēmusi Tbilisi nosacījumus Krievijas uzņemšanai Pasaules Tirdzniecības organizācijā (PTO) un atzinusi organizācijas muitas robežas.

"Tā ir mūsu diplomātiskā uzvara," sacīja Saakašvili. "Tas, ko mēs šodien esam sasnieguši, ir ļoti svarīgs apliecinājums tam, kādas ir Gruzijas muitas robežas."

Kā paredz vienošanās, kas panākta ar Šveices starpniecību, neraugoties uz Maskavas sākotnējiem iebildumiem, Abhāzijā un Dienvidosetijā tiks veikta pārrobežu tirdzniecības starptautiska uzraudzība.

Gruzija cenšas panākt, lai laikā, kad Krievija turpina divu tās reģionu okupāciju, tiktu sniegtas garantijas tās teritoriālajai integritātei.

"Tas ir ļoti svarīgs princips, ka pat okupants atzīst starptautisko uzraudzību. Mūsu pozīcija bija kristālskaidra - vai nu tas, vai Krievija nekļūs par PTO biedru," sacīja Saakašvili.

Tbilisi varētu būt ieguvēja no Krievijas uzņemšana PTO arī tāpēc, ka Krievijā PTO spiediena rezultātā varētu atgriezties Gruzijas vīns un minerālūdens, kuru importu Maskava aizliedza 2006.gadā, spriedzei starpvalstu attiecībās saasinoties.

Tostarp separātistu līderi Abhāzijā un Dienvidosetijā pauduši neapmierinātību par starptautisko uzraudzību uz robežām, ko tie uzskata par savu valstu robežām.

"Gruzijas varasiestādes spītīgi atsakās atzīt realitāti, ka Dienvidosetija un Abhāzija nav Gruzijas daļas, bet gan neatkarīgas valstis," sacīja Dienvidosetijas ārlietu ministrs Murats Džiojevs.

Ceturtdien Šveicē turpinājās Gruzijas un Krievijas sarunas par vienošanās tehniskajiem aspektiem. Kā pauda Gruzijas puse, līgums varētu tikt parakstīts nedēļas laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits