Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Krievijas Tālajos Austrumos sāk trūkt pārtikas

Atsevišķu Krievijas Tālo Austrumu attālinātāko reģionu iedzīvotājiem piegādes problēmu dēļ radušās grūtības iegādāties daudzas ikdienā nepieciešamās preces, to skaitā pārtikas produktus, celtniecības materiālus un pat medikamentus, vēsta laikraksts Kommersant.

Uzņēmumi, kas parasti piegādā preces šajos reģionos, paziņojuši, ka konteineri ar precēm Sahalīnas, Čukotkas, Kamčatkas un Magadanas reģioniem ir iestrēguši Piejūras novada ostās, kurās strauji pieaudzis konteineru tranzīts ar kravām no Ķīnas, kas paredzētas Eiropas valstīm. Ķīnas kravām tiekot dota priekšroka Vladivostokas un Nahodkas ostās. Ostu pārstāvji šādus pārmetumus noraida.

Piejūras novada Transporta prokuratūra ir sākusi pārbaudi par likumības ievērošanu kravu piegādē. 

Čukotkas ciemu iedzīvotāji publicējuši kolektīvu vēstuli Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam vietnē Change.com, kurā informē, ka gandrīz visās apdzīvotajās vietās reģionā vairs nav pieejami dārzeņi, augļi, piena produkti, olas. "Mums ir patiešām bail par savu veselību un par mūsu bērnu veselību," teikts vēstulē.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs otrdien paziņoja žurnālistiem, ka Tālo Austrumu ostās "pastāv atsevišķas loģistikas problēmas", kuras esot izraisījusi starptautiskā loģistikas krīze. Viņš arī uzsvēris, ka valdības līmenī problēma tiekot risināta un prezidents sekojot situācijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits