Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

papildināts (14:02) - FOTO: Putins slavē Alvi Hermani

Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien, 4. novembrī, piemiņas vakarā krievu rakstniekam un aktierim Vasilijam Šukšinam pateicās Krievijas melnajā sarakstā iekļautajam režisoram Alvim Hermanim par darbu pie izrādes, ziņots Kremļa oficiālajā majas lapā internetā.

"Gribu pateikties režisoram, aktieriem un, protams, arī šim ģeniālajam autoram," pēc izrādes sacījis Putins. Krievijas prezidents slavējis izrādi un izteicis nožēlu, ka tik reti apmeklē teātri, taču paudis gandarījumu, ka tieši šovakar ir ieradies Maskavas Nāciju teātrī, lai redzētu šīs izrādes fragmentu.

Piemiņas pasākumā tika demonstrēts fragments no Hermaņa 2008. gadā Nāciju teātrī iestudētās izrādes Šukšina stāsti, kura ieguvusi prestižo Krievijas teātra balvu Zelta maska trīs nominācijās.

Hermanis par uzslavām ir noraidošs, un atklāj, ka tas vien, ka Krievijas prezidents apmeklē teātra izrādi, kuras režisors tieši pirms mēneša iekļauts melnajā sarakstā nozīmē to, ka "Kremlī labā roka nezina, ko dara kreisā." Režisors prezidenta uzvedību sauc par neloģisku, piebilstot, ka "Putina uzvedība ir kļuvusi bīstama tieši tāpēc, ka tā vairs nav loģiska un līdzīga bojātai rotaļlietai, kuras kustības vairs nav aprēķināmas."

Diena.lv jau vēstīts, ka oktobra sākumā Hermanis iekļauts tā sauktajā melnajā sarakstā un viņam ir liegta ieceļošana Krievijā. Melnajā sarakstā Hermanis iekļauts, jo saistībā ar Ukrainas krīzi atteica Jaunā Rīgas teātra (JRT) viesizrādes Krievijā un savu iestudējumu Lielajā teātrī Maskavā. Režisors intervijā sacīja, ka Krievijā nav bijis vairākus gadus un, lai gan viņu centušies tur pieradināt, patlaban nav plānu atgriezties, tāpēc aizliegums iebraukt viņam nav būtisks.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina runa Maskavas Nāciju teātrī pēc izrādes Šukšina stāsti fragmenta (runa krieviski) 

(Papildināta 4.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits