Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

papildināts (14:17) - Ukrainā bojā gājis Krievijas Pirmā telekanāla operators

Ukrainā bojā gājis Krievijas Pirmā telekanāla operators, kas Doņeckā pavadījis prokrieviskos kaujiniekus.

68 gadus vecais Anatolijs Kļans apšaudē guvis nāvējošu ievainojumu vēderā.

Krievijas Pirmais telekanāls atzina, ka Kļans, kā arī LifeNews un REN-TV žurnālisti uzturējušies kopā ar pašpasludinātās "Doņeckas tautas republikas" kaujiniekiem netālu no Avdejevkas pilsētas.

Krievijas medijs melīgi apgalvo, ka Ukrainas armijas karavīri "negaidīti atklājuši uguni" uz autobusu, kurā atradušies krievu žurnālisti un "ukraiņu karavīru mātes, kas vēlējušās pārliecināt savus dēlus atteikties no karadarbības".

Turpretī Ukrainas mediji norāda, ka Krievijas žurnālisti atradušies kopā ar prokrievisko kaujinieku vienību, kas svētdien veica uzbrukumu Ukrainas armijas daļai.

Žurnālisti atradās autobusā, kuram pie stūres sēdēja ar Georga lentītēm apkāries terorists.

Pēc armijas daļas aplenkšanas teroristi pieprasīja, lai karavīri padodas un atdod ieročus. Ukrainas armijas karavīriem izdevies izlauzties no aplenkuma, bet ieročus un munīciju, ko viņi nespēja paņemt līdzi, ukraiņu karavīri uzspridzinājuši.

Žurnāla Forbes korespondents no Doņeckas ziņo, ka svētdien "Doņeckas tautas republikas" pārstāvji žurnālistiem piedāvājuši iegūt ekskluzīvus kadrus ar ukraiņu karavīru padošanos aplenktajā armijas daļā.

Žurnālisti sasēdināti autobusā un vesti uz notikumu vietu, kaujinieku pārstāvim apgalvojot, ka jau panākta vienošanās par ukraiņu karavīru padošanos.

Pēc kaujinieku sacītā, uz notikumu vietu vestas arī "dienošo karavīru mātes ar plakātiem papildu morālā spiediena izdarīšanai", bet krievu žurnālistiem tiks nodrošināts "sagatavot sensacionālu materiālu".

Intuīcijas vadīts, Forbes korespondents ar kolēģiem no prokremliskā kanāla LifeNews tomēr nolēmis nebraukt kopīgajā autobusā, bet gan atsevišķi ar taksometru.

Kad transporta līdzekļi tumsas aizsegā tuvojušies aplenktajai armijas daļai, uz to atklāta uguns.

"Autobusa vadītājs pa logu izbāza baltu lakatiņu un piebrauca pie armijas daļas, un tūlīt pat nokļuva spēcīgā apšaudē," norāda "Forbes" korespondents.

"Visdrīzāk, tagad masveidā izskanēs apgalvojumi par necilvēcīgajiem Kijevas fašistiem, kas šauj pa žurnālistiem. Taču ikvienam, kas iekļuva šajā situācijā, ir skaidrs, ka viņus vienkārši nolika priekšā lodēm," atzina žurnālists.

Ukrainas Militāri politisko pētījumu centra vadītājs Dmitro Timčuks ziņo, ka kaujinieki ignorējuši Ukrainas prezidenta Petro Porošenko pasludināto pamieru un nedēļas nogalē nemitīgi apšaudījuši Ukrainas armijas posteņus pie Slavjanskas un Avdejevkas.

Iepriekš Kijevas vienpusēji izsludinātās ugunspārtraukšanas termiņš beidzās piektdien plkst.22, taču tagad tas pagarināts līdz pirmdienai, 30.jūnijam, plkst.22.

Atbilstoši Ukrainas Aizsardzības ministrijas ziņām situācija pretterorisma operācijas zonā joprojām saglabājas spraiga. Neraugoties uz vienošanos par pamieru, teroristi Doņeckas un Luhanskas apgabalos turpina apšaudīt kontrolpunktus, kā arī uzbrūk drošības spēku kolonnām.

Savukārt Krievija pie robežas turpina koncentrēt karaspēku.

Papildināts viss teksts. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits