Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Putins Teherānā "raidīs signālus" Vašingtonai

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien Irānas galvaspilsētā Teherānā tiksies ar islāma republikas prezidentu Hasanu Rohanī un Azerbaidžānas prezidentu Ilhamu Alijevu. Trīspusējās galotņu tikšanās laikā paredzēts apspriest reģionālos jautājumus, kā arī apdraudēto Irānas kodolvienošanos un situāciju Sīrijā, kur vairāk nekā sešus gadus turpinās karadarbība, trešdien vēsta laikraksts Diena.

Putina vizīte Teherānā laikā, kad pastiprinās spriedze starp Irānu un Savienotajām Valstīm, apliecina Krievijas arvien pieaugošo ietekmi Tuvo Austrumu reģionā, kur tā pēdējos gados ir nostiprinājusi draudzīgas attiecības ar vairākām valstīm. 

Krievijas, Irānas un Azerbaidžānas līderu tikšanās būs vairāk ekonomiska rakstura. Irāna vēlas iegūt piekļuvi Krievijas un Azerbaidžānas attīstītajām cauruļvadu sistēmām, lai varētu eksportēt naftu un gāzi. "Tikmēr Maskava ir ieinteresēta pārdot ieročus un vairāk iesaistīties energonesēju tirdzniecībā reģionā," Stefans Meisters no vācu domnīcas DGAP norādīja Deutsche Welle.

Eksperti prognozē, ka bez ievērības nepaliks arī politiska rakstura jautājumi. ASV prezidents Donalds Tramps pagājušajā mēnesī brīdināja, ka Vašingtona izstāsies no 2015. gadā sešu lielvaru un Irānas parakstītās vienošanās par Irānas kodolprogrammas ierobežošanu, ja Kongress neieviesīs jaunas sankcijas pret islāma republiku saistībā ar tās ballistisko raķešu izmēģinājumiem.

Meisters ir pārliecināts, ka Putins un Rohanī izmantos tikšanos, lai nosūtītu "skaidru signālu ASV".

"Pieļauju, ka šī vizīte kārtējo reizi nodemonstrēs Maskavas atbalstu Irānas vadībai," uzsver analītiķis. Viņaprāt, Krievijas prezidents vēlas Trampam likt saprast, ka visiem iespējamiem līdzekļiem nepieļaus kodolvienošanās atcelšanu.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena trešdienas, 1. novembra, numurā!

Top komentāri

Janka
J
Putina "signāli" - atpalikuša "benzītanka" pārrauga purkšķināšana...
Kārklu vācietis
K
Sliktais Putins rīkojas gluži kā Rietumeiropas valstu vadītāji!Nu gluži identiski! Fui,Putin ... ,Cui,krancīši ...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits