Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ukraina noraida Putina piedāvājumu uzņemt Zelenski Maskavā

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis nepieņems sava Krievijas kolēģa Vladimira Putina piedāvātās divpusējās sarunas Maskavā, paziņojis Ukrainas vicepremjers Oleksijs Reznikovs, kurš ieņem arī uz laiku okupēto teritoriju ministra amatu.

Reznikovs norādījis, ka Zelenskis, pirmkārt, vēlas apspriest konflikta izbeigšanu Donbasā un Krievijas karaspēka izvešanu no okupētās Krimas pussalas. Tādējādi, viņaprāt, tikšanās nevar notikt valsts-agresora galvaspilsētā.

"Kara laikā prezidents nevar braukt uz galvaspilsētu un tikties ar cilvēku, kas ir valsts-agresora pārstāvis. Man šķiet, ka tas ir nedaudz dīvains piedāvājums," piebildis Ukrainas vicepremjers.

Viņš uzsvēris, ka abu valstu prezidentu sarunām jānotiek tā dēvētajā Normandijas formātā, piedaloties arī Francijas un Vācijas līderiem.

Kā ziņots, 20.aprīlī Zelenskis piedāvāja Putinam tikties "jebkurā punktā Donbasā", kuru daļēji kontrolē Krievijas uzturētās un apbruņotās kaujinieku bandas.

Putins uz to reaģēja, paziņojot, ka ir gatavs uzņemt Zelenski "jebkurā laikā" Maskavā, lai apspriestu abpusējās attiecības.

Kremļa saimnieks piebilda, ka gadījumā, ja Zelenskis vēlas apspriest konfliktu Donbasā, viņam esot jārunā ar kaujinieku bandu vadoņiem.

Maskava joprojām cenšas iestāstīt, ka Ukrainā pastāvot kāds iekšējs konflikts, nevis noticis Krievijas militārs iebrukums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits