Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Rietumnieki gatavojas nogriezt Islāma valsts galvu

ASV un Lielbritānija oficiālā līmenī ir noliegušas, ka gatavotos nosūtīt sauszemes spēkus uz Irāku, lai cīnītos pret džihādistu kustību, kas sevi sauc par Islāma valsti (IS), aizbildinoties, ka nevēlas iesaistīties jaunā karadarbībā Tuvajos Austrumos. Tomēr rietumvalstu mediji vēsta, ka no amerikāņu un britu karavīriem tiek formēta slepena specvienība, kuras uzdevums būs "neitralizēt" IS augstākos komandierus Sīrijas un Irākas teritorijā.

Līdzīga specvienība pastāvēja arī pēc Sadama Huseina režīma gāšanas Irākā, lai apkarotu starptautiskā teroristu tīkla Al Qaeda kaujiniekus.Amerikāņi jau vairākas nedēļas veic gaisa triecienus IS kaujinieku pozīcijām Irākas ziemeļos, bet briti apsolījuši piegādāt militāro ekipējumu Kurdu autonomā apgabala bruņotajiem spēkiem, kas veiksmīgāk par Irākas valdības spēkiem cīnās pret džihādistiem. Gan vieni, gan otri ir noraidījuši iespēju nosūtīt karavīrus kaujas misijā, lai cīnītos pret džihādistiem.Iespējams, ka tā ir tikai acu aizmālēšanas taktika, jo britu tabloīds _The Daily Mirror _vēsta, ka Lielbritānija un Savienotās Valstis no savu elites specvienību - britu SAS un amerikāņu Delta Force un SEAL - kareivjiem veidos "slepkavu mednieku vienību", kam tiks dota pavēle "sadragāt IS". "Mums ir jāierodas Sīrijā un Irākā, lai nogalinātu pēc iespējas vairāk IS locekļu. Ar šiem cilvēkiem nav iespējams runāt," vārdā nenosaukts avots sacījis laikrakstam. "Šis nav izvēles karš. Viņiem ir daudz naudas un bagātīgi ieroču krājumi. Ja mēs nedosimies pēc viņiem, tad viņi atnāks pēc mums."Slepeno kareivju uzdevums būs dot triecienu IS augstākajai pavēlniecībai, tostarp kustības līderim Abū Bakram el Bagdadi, kurš ir pašlaik meklētākais terorists pasaulē, lai demoralizētu džihādistu kustību. "IS nevar sakaut tikai ar aviācijas triecieniem. Ir jānolaižas uz zemes un jāiznīcina komandieri - jānogriež čūskas galva. Tad organizācija sāks brukt," avots stāsta The Daily Mirror. "Tā būs ilga kampaņa, kas, iespējams, turpināsies gadiem."Viens no specvienības pirmajiem uzdevumiem būšot atrast un sagūstīt britu džihādistu, kurš pagājušajā nedēļā IS izplatītā video nogrieza galvu amerikāņu korespondentam Džeimsam Folijam. Nedēļas nogalē britu prese rakstīja, ka galvenais aizdomās turamais žurnālista slepkavībā esot kāds 23 gadus vecs hiphopa mūziķis no Londonas, kurš pagājušajā gadā pievienojies IS kaujiniekiem Sīrijā.Visu rakstu lasiet laikraksta Diena otrdienas, 26.augusta, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits