Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Domburs atvērts visiem piedāvājumiem

«Tā kā neesmu no Latvijas Televīzijas saņēmis tādu piedāvājumu, kas, manuprāt, būtu pamatoti pieņemams, tad es nevaru pateikt, kāds būs turpinājums un kāda būs nākotne,» ar šādiem vārdiem sezonas noslēguma raidījumu Kas notiek Latvijā? (KNL) trešdienas vakarā beidza žurnālists Jānis Domburs. Dienai raidījuma vadītājs teic, ka tās neesot bijušas terminētas atvadas no skatītājiem, tomēr vienlaikus viņa nostāja pret Latvijas Televīzijas (LTV) vadību ir «gribat - gribat, negribat - negribat» un adekvātu izmantojumu savām smadzenēm viņš atradīšot arī ārpus tās.

Savukārt LTV ģenerāldirektors Edgars Kots, neprecizējot, cik tālu ir gatavs iet pretī J. Domburam, teic, ka sarunas par nākamā līguma slēgšanu vēl nav beigušās.

No KNL mājas lapā publicētās LTV un J. Dombura sarakstes izriet, ka galvenie LTV iebildumi ir par raidījuma reitinga kritumu, aicināto viesu proporciju un sabiedrības pārstāvju un viņu viedokļu nepietiekamību. «LTV rosina turpmākā KNL sagatavošanas un pārraidīšanas posmā pilnveidot raidījuma formātu: plašāk iesaistīt sabiedrības pārstāvjus un paust sabiedrības viedokļus,» teikts E. Kota parakstītajā vēstulē. Jāpiebilst, ka dažas rindkopas iepriekš minēts - raidījums ir «pietiekami atspoguļojis sabiedrības viedokļa daudzveidību». LTV1 informatīvi dokumentālo raidījumu satura redaktore Sarmīte Plūme teic, ka pietiekami neesot ne labi, ne slikti, tāpēc sabiedrības viedoklis būtu jāpauž vairāk.

LTV vadība J. Domburu aicina arī izanalizēt iemeslus raidījuma reitinga kritumam, piebilstot, ka tā gan neesot galvenā kvalitātes mēraukla. Pirms pāris mēnešiem intervijā portālam mansmedijs.lv E. Kots gan teicis, ka KNL «ir pietiekami labi kvantitatīvie rādītāji». Ceturtdien Dienai atbildi uz jautājumu, kā galu galā viņš vērtē KNL reitingus, E. Kots nesniedza, tā vietā piedāvājot skaidrojumu vārdam reitings. Vairākkārt lūgts vērtēt, nevis interpretēt vārda nozīmi, LTV ģenerāldirektors apgalvoja, ka sarunas laikā viņš to darījis nemitīgi.

Savukārt J. Domburs uzskata, ka LTV vadība raidījuma reitingus, tāpat kā citus jautājumus, nav apskatījusi vispusīgi, neņemot vērā KNL skatījumus internetā. «Ja mēs paskatāmies internetu, tad pēdējo x gadu laikā interneta skatīšanās reitingi, arī televīzijas jomā, visu laiku pieaug. Savukārt LTV vispār neapskata tos ciparus. Man liekas, ka tas ir neadekvāti,» teic KNL vadītājs.

Vai līgums, kura termiņš beidzas 30. jūnijā, tiks pagarināts līdz 2013. gadam, neņemas prognozēt nedz J. Domburs, nedz LTV vadība. «Mūsu savstarpējās sarunas par līgumu vēl nav beigušās. Satura redaktore un kanāla vadītāja ar autoru visu laiku sazinās, sarakstās un tiekas. Uzzinot no preses un sabiedriskā medija raidījuma Kas notiek Latvijā? beigu minūtēm tādu būtisku paziņojumu, protams, ka es tuvākajā laikā zvanīšu autoram un mēģināšu vienoties par tikšanās laiku,» ir viss, ko pagaidām teic E. Kots. Vaicāts, kā J. Dombura paziņojumu viņš uztvēris, LTV ģenerāldirektors teic: «Es neko neesmu uztvēris. Tas bija tāds paziņojums. Es mīlu, man ļoti patīk runāt ar darbiniekiem un līgumslēdzēju pusēm konkrēti un tieši.»

Savukārt J. Domburs apgalvo, ka nekādu sarunu patlaban neesot. «Šobrīd mana pozīcija ir, ka esmu atvērts da jebkādiem, kā man patīk nelatviski teikt, piedāvājumiem medijos un ārpus medijiem,» viņš saka.

Uz līguma pagarinājuma nākamo posmu LTV J. Domburam piedāvā par 15% zemāku algu (Ls 807,50 par vienu raidījumu). E. Kots to skaidro ar vispārēju budžeta samazināšanu visā televīzijā. Lai gan J. Domburu galvenokārt neapmierinot nesakārtotie stratēģiskie jautājumi un alga neesot primārais, viņš uzskata, ka tās griešana līdz 2005. gada līmenim neesot pietiekami pamatota. Vai raidījuma vadītājs piekristu strādāt par piedāvāto honorāru, ja citi jautājumi tiktu atrisināti, esot «varbūtības teorijas».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?