Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Krotova vietā nespēj atrast jaunu Talsu novada mēru

Ir pagājušas divas nedēļas, kopš no Talsu novada domes priekšsēdētāja amata ir atbrīvots Miervaldis Krotovs (ZZS), taču pa šo laiku domniekiem vēl nav izdevies izraudzīties jaunu pašvaldības vadītāju. Talsu novada domi vada mēra vietnieks Andris Dedzis (Reģionu alianse), kurš ceturtdien demonstrēja gan prasmes sēdes vadīšanā, gan kompetenci tajā iekļautajos jautājumos. Taču likums nosaka, ka divu mēnešu laikā ir jāievēl jauns domes priekšsēdētājs.

Kamēr koalīcija gaida priekšlikumus no opozīcijas, kas panāca mēra atbrīvošanu, tikmēr tās pārstāvji atgādina, ka viņi jau 31. janvārī izvirzīja šim amatam Inu Jurkeviču, kura diemžēl nav ieguvusi vairākuma atbalstu. «Mēs savu kandidātu esam piedāvājuši, bet Andrim Dedzim varbūt ir izdevīga šī situācija, kad viņš viens vada domi, taču tā ir tikai pusatbildība,» Dienai sacīja opozīcijas līderis Aivars Lācarus, kurš strādā slimnīcā un ceturtdien sēdē nepiedalījās, jo bijis savas nozares konferencē Rīgā. Viņš teica, ka ikviens deputāts strādā kādā savā pamatdarbā, kuru nav viegli atstāt uz dažiem mēnešiem. Jau 1. jūnijā notiks pašvaldību vēlēšanas, un 1. jūlijā darbu sāks jaunās domes, kas vēlēs arī jaunu vadību.

Alfons Spēks (ZZS) uzskata, ka jaunais mērs jāmeklē tiem, kas panāca M. Krotova noņemšanu. Tikmēr opozīcijas pārstāvis Vilnis Pūcītis norāda, ka darba kārtība ir jāpiedāvā cilvēkam, kas pilda domes priekšsēdētāja pienākumus. A. Dedzis uzskata, ka šādu jautājumu ir iespējams iekļaut darba kārtībā tikai tad, kad vismaz neoficiāli ir panākta vienošanās par kandidātu. Viņš pieļāva, ka pēc nedēļas varētu arī aicināt kolēģus izteikt priekšlikumus par to, kā pašvaldība varētu strādāt līdz vēlēšanām. Taču līdz jauna priekšsēža ievēlēšanai viņš ir noskaņots ar visiem pienākumiem tikt galā. Iepriekš bija neoficiāla informācija, ka neformāli amats piedāvāts domniecei Daigai Feldmanei, kura, tāpat kā A. Dedzis, ir ievēlēta no Jaunā laika, bet tagad pārstāv Reģionu aliansi. Viņa pati apgalvoja, ka šādu piedāvājumu nav saņēmusi.

Talsu domē M. Krotovs ceturtdien vēl sagaidīja, iznākot no mēra kabineta. Kamēr jauna priekšsēža nav, neviens neliedz viņam tajā uzturēties un nesteidzīgi to atbrīvot no vairāk nekā trīs gados sarūpētās saimniecības. Viņam esot zināms, kuri trīs agrākie domubiedri palīdzēja opozīcijai viņu noņemt, bet plašāk par to izteikties mērs nevēlējās. Dome ceturtdien piekrita M. Krotova lūgumam nenoteikt atlīdzību par darbu domē, kas varētu būt ap 300 latiem, lai viņš varētu kļūt par bezdarbnieku. Var secināt, ka bezdarbnieka pabalsts būs lielāks. M. Krotovs esot saņēmis cilvēku atbalstu un varētu kandidēt arī nākamajās vēlēšanās.

Ceturtdien Talsu novada dome vēlreiz lēma par SIA Stendes nami pamatkapitāla palielināšanu, kas tagad sasniedz 229 950 latu, lai varētu norēķināties ar uzņēmējiem par ūdenssaimniecības projekta īstenošanu. Kritiskā finansiālā situācija SIA Stendes nami bija viens no iemesliem, kāpēc opozīcija ierosināja M. Krotovu atbrīvot no amata, uzskatot, ka viņam kā kapitāla daļu turētājam bija tā jāpārzina. M. Krotovs savukārt sacīja, ka par to uzzinājis tikai janvārī un tūlīt rīkojies, atbrīvojot no amata uzņēmuma valdes locekli Uldi Rozenbergu, kurš ir viņa partijas biedrs. No amata SIA Talsu ūdens U. Rozenbergs atkāpās pats.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?