Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Pirmie sviedri sāk līt Valmierā

Divi ledus treniņi un papildus vēl muskuļu iesildīšana stadionā un atlētikas zālē - tik piesātināta pirmā diena bija Rīgas Dinamo hokejistiem jaunā galvenā trenera Pekas Rautakalio vadībā teniņnometnē Valmierā. «Neesmu pilnībā apmierināts. Bija jūtams, ka spēlētāji vēl par simt procentiem nesaprot, ko no viņiem treneris prasa, un arī man vēl paies laiks, kamēr iepazīšu komandu,» īsumā rezumēja Rautakalio.

Pārbaudīs rūpīgi

Kandidātu loks pirmajā nometnē ir visai plašs - 35 spēlētāji, no kuriem četri ir vārtsargi, 12 aizsargi un 19 uzbrucēji. Uz pārbaudes laiku ir pieaicināti vārtsargs Nauris Enkuzens, uzbrucēji Armands Bērziņš, Mārtiņš Cipulis, Kaspars Daugaviņš un Kristiāns Pelšs. Pēdējiem diviem līgums vairāk ir formalitāte, jo Daugaviņš un Pelšs plāno doties uz treniņnometni arī Ziemeļamerikā. Ar Cipuli notiekot pārrunas par līguma noteikumiem. Pats Mārtiņš pēc pirmā treniņa bija izvairīgs. «Es vēl neko nezinu. Trenējos, un tad jau redzēs, kā būs.» Komandas galvenais treneris Rautakalio izteicās, ka nevēlas strēbt karstu un lēmumu par spēlētājiem, kuri ir pieaicināti uz pārbaudes laiku, sola pieņemt pēc Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņas, kas notiks no 24. līdz 27. augustam Arēna Rīga. «Nē, visus vēl pēc vārdiem nezinu,» pēc treniņa godprātīgi atzina treneris. Pirms nometnes neoficiālajos treniņos iesaistītais uzbrucējs Artūrs Ozoliņš nav izturējis Dinamo eksāmenu.

«Viss notiek ātrāk,» tā pirmo treniņu Rautakalio vadībā raksturoja aizsargs Kristaps Sotnieks. Komandas apkalpojošais personāls ir vienisprātis, ka būs lielāka kārtība. Peka neesot tik haotisks kā Juliuss Šuplers. Ja kaut ko nolemjot, tad tā tam arī vajadzēšot būt.

Pirmajā treniņā pārsvarā bija vingrinājumi viens uz vienu un cieša spēle mazā laukuma pleķītī. Maiņu virknējumi bija izveidoti pēc Rautakalio palīgu Arta Ābola un Viktora Ignatjeva ieteikumiem, taču treneris ieteica tiem nepievērst pārāk lielu uzmanību. «Jau rīt būs savādāki maiņu salikumi,» solīja Peka. Starp citu, pirmdien viņam bija 58. dzimšanas diena un pēc apsveikuma saņemšanas Rautakalio atkārtoja zināmo teicienu: «Diemžēl jaunāki nekļūstam.»

Izturīgākie un ātrākie

Ārpus ledus ar spēlētājiem strādā fiziskās sagatavotības treneris Vilnis Klucis. Uz Valmieru ir atbraucis arī Somijas speciālists muguras problēmu novēršanā. Klucis kā rietumnieku skolu izgājušais treneris priekšplānā izvirza pozitīvās atziņas. Viņa vērtējumā komandā augstu kotējas aizsargs Jānis Andersons, kurš pēc fiziskās sagatavotības esot viens no labākajiem visos rādītājos. Šovasar uz nometni labā kondīcijā esot ieradies arī Jānis Sprukts. Daudziem izveidojies priekšstats, ka augumā raženais Jānis ir lēnīgs, taču tā neesot. «Jūs man neticēsiet, bet pēc eksplozīvajām īpašībām Sprukts ir viens no labākajiem. Viņš pārspēj pat Miķeli Rēdlihu,» skaidroja Vilnis. Izcilas dotības esot arī Andrim Džeriņam, bet viņam un Robertam Bukartam vajagot bezbailīgāk iesaistīties spēka spēlē, tad arī lietderība laukumā būšot lielāka.

Svarīgs izturības rādītājs esot 400 metru skrējiens. Ja vienu apli stadionā desmit reižu ar divu minūšu atpūtu varot noskriet ātrāk par vienu minūti un 10 sekundēm, tad trenētība esot izcila. «Hokejs tomēr ir spēle, kurā nepieciešams maksimāli izlikties no 40 sekundēm līdz vienai minūtei, tāpēc neredzu lielu jēgu treniņos akcentu likt uz krosiem.» 400 metru distancē nepārspēts esot Gints Meija. «Viņš varētu konkurēt pat ar vieglatlētiem, jo vienu apli skrien 52 sekundēs. Pāris sekunžu no Meijas atpaliek Oskars Cibuļskis.» Veiklības vingrinājumos līderi ir Kaspars Daugaviņš un Andersons. Atzinīgi vārdi tika jaunajam Pelšam. «Viņš gandrīz vai pārspēj Andersonu - ļoti ātrs, izturīgs un labi izpilda arī spēka vingrinājumus.» Pirmajā treniņā uz ledus Pelšam vairākkārt uzmanību veltīja Dinamo kapteinis Sandis Ozoliņš, izskaidrojot, kā kurš vingrinājums pareizi būtu jāizpilda.

Pirmā iespēja izvērtēt Dinamo 2011./2012. gada sastāva modeli uz ledus būs piektdien no pulksten 18.30, kad dinamieši atklātajā treniņā aizvadīs kontrolspēli ar kluba tuvākajām rezervēm HK Rīga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Hokejs

Rīgas Dinamo sastāva virknējumi pirmajā treniņā
Vārtsargi: Kriss Holts, Māris Jučers, Kristers Gudļevskis, Nauris Enkuzens
Aizsargi: Kristaps Sotnieks - Sandis Ozoliņš, Arvīds Reķis - Guntis Galviņš, Rodrigo Laviņš - Krišjānis Rēdlihs, Jānis Andersons - Jēkabs Rēdlihs, Oskars Cibuļskis - Mārtiņš Jakovļevs, Ēriks Ševčenko - Mārtiņš Porejs
Uzbrucēji: Kaspars Daugaviņš - Niklass Luceniuss - Aleksandrs Ņiživijs, Miķelis Rēdlihs - Frederiks Vargs - Bjerns Melins, Ģirts Ankipāns - Jānis Sprukts - Mārtiņš Karsums, Gints Meija - Andris Džeriņš - Roberts Bukarts, Mārtiņš Cipulis - Armands Bērziņš - Juris Štāls, Miks Indrašis, Juris Upītis, Ainārs Podziņš, Kristiāns Pelšs.
Tuvākie notikumi
29. VII atklātais treniņš kopā ar HK Rīga Valmierā
3. VIII pārbaudes spēle ar Sibirj Piņķos
13. VIII pārbaudes spēle ar CSKA Liepājā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevajag ar mani sarunāties!

Dziedātāja Zemfira (48) iestājas pret karu, ironizē par savu ārvalstu aģentes statusu, neļaus sevi apklusināt un jau 13. oktobrī atkal uzstāsies Rīgā.

Met ko mezdams, apdomā galu

Ik pa laikam Latvijā veiktajās aptaujās kā vislielākais vides drauds tiek minēti tieši atkritumi dabā. Esam aktīvi dažādu talku un atkritumu vākšanas akciju dalībnieki, un tieši atkritumu šķiro...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?