Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Adrenalīna mednieks

Pēc diviem olimpiskajiem zeltiem Latvijas BMX riteņbraukšanā šobrīd iestājies neliels kritums, tomēr daudzi jaunie sportisti sev uzstādījuši mērķi atgriezt mūsu komandu pasaules augstākajā līmenī. Viens no viņiem ir 13 gadu vecais olimpieša Edžus Treimaņa audzēknis Kristers Apels no Carnikavas, kurš jau kļuvis par divkārtēju Eiropas čempionu savā vecumā un ticis pie vairākām pasaules čempionāta godalgām. Tālāk stāsta pats jaunais sportists!

"Ar BMX nodarbojos deviņus gadus. Braukt ar divriteni iemācījos jau divu gadu vecumā, un tētis pajautāja, vai negribu aizbraukt uz trasi. Tā arī viss aizgāja. Kādu laiku trenējos gan futbolā, gan BMX, bet septiņu gadu vecumā izvēlējos tikai BMX. 

Savā karjerā vēlos uzvarēt pasaules čempionātā pieaugušajiem un tikt uz olimpiskajām spēlēm. Šobrīd aizvadu 6–7 treniņus nedēļā, tāpat treneris arī uzdod, ko padarīt mājās. Latvijas čempionātā esmu braucis arī grupā ar gadu vecākiem puišiem – tajā bija lielāks adrenalīns un lielāka cīņa.

BMX ir pats labākais sporta veids, jo tas ir ļoti ātrs un lēcieni dod milzīgu adrenalīnu. Visforšākā sajūta ir brīdī, kad, mēģinot arvien lielākus lēcienus, ir nedaudz bail. Tajā brīdī ir adrenalīns, bet, kad pārlec, jūties lieliski. Manas labākās īpašības BMX ir trases ātrums un tehnika. 

Vienu no Eiropas čempionāta zelta medaļām izcīnīju Valmierā. Savās mājās uzvarēt bija nedaudz vieglāk, jo šajā trasē jau biju braucis. Kaut līdzjutēji mūs īpaši nepazina, viņi bļāva par visiem latviešiem. Ļoti patīkami.

No BMX riteņbraucējiem fanoju par latvieti Helviju Babri, Žorisu Dodē no Francijas un šveicieti Davidu Grafu. Uzskatu, ka Babris ir labāks par otru latvieti Kristenu Krīgeru gan startā, gan arī trasē. Ceru, ka Latvijas BMX riteņbraucējiem Babrim un Vinetai Pētersonei Tokijas olimpiskajās spēlēs ies labi. Tāpat turēšu īkšķus par Latviju arī 3x3 basketbolā."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Visa dzīve - florbols

Vienā no populārākajiem Talsu sporta veidiem meistarību attīsta Alekss Siņkevičs (12), kurš florbolu sauc par visu savu dzīvi – treniņiem un prasmju slīpēšanai vienmēr tiks dota priekšroka. Nese...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā