Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Izglītība pirmajā vietā

Mācības Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā ar nopietniem treniņiem apvieno jaunais hokejists Gustavs Spīgulis (15), kura galvenais nākotnes mērķis ir iegūt labu izglītību. Neskatoties uz rezultatīvo sniegumu, viņš nav pārliecināts, vai kļūs par profesionālu sportistu, tomēr neizslēdz iespēju, ka domas vēl mainīsies.

Bērnībā mājās daudz slidoju ar skrituļslidām, un tētis ar mammu izlēma mani septiņu gadu vecumā pieteikt hokeja treniņiem. Gunta Bāliņa vadītajās nodarbībās iepatikās komandas sajūta, vienotība, prieks, kad tiek gūti vārti. Man patīk ar komandas biedriem kopā trenēties un kopā uzvarēt spēles. Arī tagad, kad braucam spēlēt Somijas čempionātā, varētu šķist, ka ilgais ceļš ir pati nepatīkamākā daļa, bet man tā ļoti patīk, jo iespējams pavadīt laiku ar džekiem.

Treniņi ir katru darbdienu, izņemot ceturtdienas, uz tiem braucu uzreiz pēc skolas un savienot sanāk perfekti. Mācos Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā un šajā skolā nopietnu sportistu ir ļoti, ļoti maz. Manas atzīmes ir diezgan labas, un zināšanas man ļauj ik pa laikam iegūt godalgotas vietas olimpiādēs – pagājušajā gadā guvu pirmo vietu fizikas olimpiādē, šogad otro vietu Rīgas pilsētas matemātikas olimpiādē.Hokejistam nepieciešama drosme un mērķtiecība. Manas stiprās puses ir spēja nospēlēt gudri, atrast labu piespēlīti, tomēr progresēt joprojām iespējams pilnīgi visās jomās. Mani treneri Igors Smirnovs un Vladislavs Koniševs ir profesionāli, ļoti novērtēju visu, ko viņi manā labā dara. Igors Smirnovs specializējas taktikas jomā. Trenējoties pie viņa, esmu sācis mācīties pieaugušo hokeju, bet Vladislavs Koniševs stāsta, kā ir būt hokejistam, kā hokejistam jāuzvedas. Trenera dēls spēlē Šveices augstākajā līgā, tas parāda, ka uzticos pareizajam cilvēkam.

Šogad debitēju Latvijas U16 izlasē, kā arī biju viens no rezultatīvākajiem spēlētājiem Somijas čempionātā. Sezonas pirmo pusi aizvadījām otrajā spēcīgākajā jeb Mestis līgā un uzvarējām visas spēles. Sekoja pārspēles, lai tiktu uz augstāko jeb SM līgu, un otro daļu jau spēlējām tur. Atšķirība ir milzīga. Mestis bērni bija vienkārši atnākuši uzspēlēt hokeju, bet augstākajā līgā jau varēja redzēt, kāds Somijā ir līmenis. Tur visi grib uzvarēt. Spēlēt Somijā man ļoti patika, vienreizēja pieredze, ko atcerēšos visu mūžu. Gribētu turpināt tur spēlēt. 

Mans elks ir mans tēvs. Vēlos kļūt par gudru un izglītotu cilvēku, tāpēc mans nākotnes mērķis ir iegūt labu izglītību un pelnīt daudz naudas. Ja izglītības iestāde ļaus un būs laiks, turpināšu arī spēlēt hokeju. Perfektais variants būtu doties uz ASV studentu līgu NCAA, kur var gan iegūt izglītību, gan spēlēt ļoti augstā līmenī. Pagaidām vēl neviena augstskola neraksta, tikai dažādi aģenti, bet lēnām jau sāku gaidīt. Pilnīgi noteikti labāk ir pelnīt naudu ar galvu, nevis hokeju, bet redzēsim, varbūt arī manas domas vēl mainīsies.

Skatoties hokeju, fanoju par komandām, ko pārstāv latvieši. Tāpat man patīk Pitsburgas Penguins un Minesotas Wild. Pēc šī pavasara pirmajām pārbaudes spēlēm Latvijas izlases sniegums izskatās mazliet šaubīgs, bet ticu, ka treneri savāks labu sastāvu, komanda mēģinās skatītājiem un faniem parādīt labāko sniegumu. Man pašam skolas laikā nav daudz brīvu brīžu, bet vasarā patīk uzspēlēt futbolu vai basketbolu, kā arī kopā ar citiem puikām savam priekam piedalīties Ghetto Floorball sacensībās

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Visa dzīve - florbols

Vienā no populārākajiem Talsu sporta veidiem meistarību attīsta Alekss Siņkevičs (12), kurš florbolu sauc par visu savu dzīvi – treniņiem un prasmju slīpēšanai vienmēr tiks dota priekšroka. Nese...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā