Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pirmā iespēja

Latvijas vīriešu un sieviešu basketbola izlasēm šomēnes gaidāmas svarīgas spēles cīņā par kvalificēšanos attiecīgi Pasaules kausa un Eiropas čempionāta finālturnīriem. Abām mūsu valstsvienībām ir ļoti laba iespēja ceļazīmi nodrošināt savu skatītāju priekšā, savukārt, ja to šoreiz neizdosies paveikt, vēl viens mēģinājums notiks nākamā gada februārī. Par gaidāmajām spēlēm stāsta Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

 

Mainīta spēles diena. Vīriešu valstsvienības cīņa pret Lielbritāniju sākotnēji Arēnā Rīga bija plānota svētdien, 13. novembrī, tomēr Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) uzsāka sarunas ar Eirolīgu par iespējamu šo sacensību spēlētāju atbrīvošanu, mūs un citas federācijas nostādot fakta priekšā, ka vairākas spēles nepieciešams aizvadīt dienu vēlāk. Līdz ar to mačs, kas tobrīd jau bija izpārdots, risināsies 14. novembrī. Mēs strādājam ar ilgtermiņa skatu un šāds gājiens 40 dienas pirms spēles bija kā spļāviens sejā, tomēr ceram, ka datuma maiņa līdzjutējiem nesagādās lielas neērtības.

Divi Eirolīgas spēlētāji. Mums šosezon Eirolīgā ir tikai divi spēlētāji – Rolands Šmits un Artūrs Kurucs. Par viņu potenciālo pievienošanos ar abiem klubiem pārrunas veic izlases galvenais treneris, jo pēdējais vārds jebkurā gadījumā piederēs nevis Eirolīgai, bet pašiem klubiem. Šobrīd izskatās, ka Šmita pārstāvētā Kauņas Žalgiris varētu pat savu galveno treneri Kazi Maksvīti nepalaist uz Lietuvas izlasi.

Treneris aktīvi strādā. Izlases galvenais treneris Luka Banki vasarā nepagarināja līgumu ar Pesaro klubu, tāpēc šobrīd var visu uzmanību veltīt Latvijas izlasei – viņš gan apmeklē spēlētājus klātienē, gan iesaistās citos darbos. Mums tas ir izdevīgi, tomēr nevaram paredzēt, cik ilgi treneris šādā statusā paliks. Lai kvalificētos finālturnīram, ļoti svarīgi novembrī uzvarēt vismaz vienā spēlē, tomēr vēlamies veidot uzvarētāja mentalitāti un spēlētājiem jāsaprot – ja kādreiz gribam cīnīties par pjedestāliem, uz uzvaru jādodas katrā spēlē

Populārākā Latvijas komanda. Esam ļoti priecīgi par popularitāti, ko Latvijas izlase ieguvusi šī gada laikā. Pirmkārt, jāpateicas spēlētājiem un treneriem, tomēr tas ir arī sistemātisks mārketinga darbs, jo nekas nekrīt no zila gaisa. Pirms pusotra gada saņēmām spērienu pa seju un, lai atgūtos, LBS valdē izstrādājām mārketinga un komunikācijas plānu, kam šobrīd redzam augļus.

Pēc gada pārtraukuma. Sieviešu izlase aizvadīs pirmo oficiālo spēli pēc gada pārtraukuma, tomēr šajā laikā tā nav slinkojusi un vasarā veica gatavošanos, dodoties arī Āzijas tūrē, kur iespēja tika dota plašam spēlētāju lokam. Viena no izlases līderēm Anete Šteinberga tikko atgriezusies laukumā pēc ilgstošas traumas ārstēšanas un viņai ir vēl pāris nedēļu laika, lai atkoptos un varētu pievienoties izlasei. Ceram, ka komandā būs visas labākās spēlētājas, neviena nav paudusi, ka neplāno palīdzēt izlasei, ja veselība ļaus.

Uz Eiropas čempionātu. Sieviešu izlase 27. novembrī Rimi Olimpiskajā centrā uzņems Izraēlu un, uzvarot šo maču, visticamāk, garantēs ceļazīmi uz Eiropas čempionātu. Ļoti ceram, ka 2023. gada vasara būs pilna ar Latvijas basketbolam nozīmīgiem notikumiem.

 

BASKETBOLS

2023. gada PK kvalifikācija vīriešiem

  • 11. novembrī 19.00 Grieķija – Latvija
  • 14. novembrī 19.30 Latvija – Lielbritānija

Situācija I grupā: Latvija (5–1), Grieķija (4–2), Beļģija (3–3), Serbija (3–3), Turcija (2–4), Lielbritānija (1–5)

Finālturnīram kvalificēsies pirmo triju vietu ieguvēji.

 

2023. gada EČ kvalifikācija sievietēm

  • 27. novembrī 15.00 Latvija – Izraēla

Situācija J grupā: Latvija (2–0), Izraēla (0–1), Zviedrija (0–1).

Finālturnīram kvalificēsies 10 grupu uzvarētājas un četras labākās otro vietu ieguvējas.

Rakstu lasiet arī žurnāla Sporta Avīze novembra numurā! Ja vēlaties žurnāla saturu turpmāk lasīt drukātā formātā, to iespējams abonēt ŠEIT!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlme pēc piedzīvojuma

Kaut arī visi viņi pat nav bijuši Porto pilsētā, ducis Latvijas spēlētāju šosezon veidoja vēsturē pirmās Portugāles hokeja komandas Porto kodolu, sacenšoties Spānijas čempionātā. Šis piedzīvojums a...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā