Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Treneris bargāks par tēti

Par Latvijas U-13 čempionāta futbolā Attīstības grupas pagājušās sezonas rezultatīvāko spēlētāju kļuva joprojām vien 12 gadu vecais Jegors Olijars. Jaunais sportists, kura tēvs Staņislavs savulaik bija viens no pasaules labākajiem barjersprinteriem, cer kādreiz spēlēt Barcelona vai Turīnas Juventus komandā, bet vispirms vēl Rīgas Futbola skolas rindās jāattīsta savas stiprākās īpašības.

"Futbolu spēlēju jau sešus gadus. Tas man iepatikās no reizes, kad atnācu uz pirmo treniņu – sapratu, ka šis ir mans sporta veids. Esmu arī nodarbojies ar karatē, boksu un vieglatlētiku, kur skrēju sprinta distances un lēcu tāllēkšanu," stāsta Jegors.

"Spēlēju uzbrucēja pozīcijā. Manas stiprākās puses ir ātrums un sitiens. Gūstu daudz vārtu un pagājušajā gadā biju Latvijas čempionāta rezultatīvākais spēlētājs. Treniņi man ir 5–6 reizes nedēļā – no rīta skola, bet trijos sākas treniņš. Ārpus treniņiem kopā ar tēti attīstu fizisko sagatavotību. Tētis ir bargs, tomēr mīkstāks nekā futbola treneris."

Jaunais futbolists nākotnē ļoti vēlētos uzvarēt Čempionu līgā futbolā. "Mani elki ir Krištianu Ronaldu un Roberts Levandovskis, bet uzskatu, ka šogad turnīrā uzvarēs Minhenes Bayern. Es pats nākotnē gribētu spēlēt Barcelona vai Juventus komandā. Tāpat gribētu palīdzēt Latvijas izlasei. Varbūt aiziešu uz kādu spēli arī šajā atlasē – vēlētos uz maču pret Norvēģiju un redzēt [Ērlingu Breutu] Holannu. Viņš ir ātrs, stiprs un liela auguma futbolists. Šīs īpašības palīdz gūt tik daudz vārtu."

"Es ļoti lepojos ar sava tēta sasniegumiem un daudz par tiem interesējos. Viņš man ļoti palīdz ar saviem padomiem. Jebkurā brīvā brīdī eju spēlēt futbolu vai trenēties, bet man patīk arī lasīt grāmatas. Mans līdz šim lielākais sasniegums ir tas, ka kļuvu par labāko spēlētāju spēcīgajā Ateitis Cup turnīrā Lietuvā. Tur bija daudz komandu, arī Juventus," stāsta J. Olijars.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zinātāji zina vislabāk

Latvijas spožākajiem prātiem sportā reizi divās nedēļās ir svētku diena, jo notiek Sporta viktorīnas spēle, kurā viņiem tiek dota iespēja pārbaudīt savas spējas un uzzināt ko jaunu. Šī gada 2. februār...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā