Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

TTT Rīga Eirolīgas spēlē piedzīvo zaudējumu viesos

Latvijas sieviešu basketbola klubs TTT Rīga otrdien Francijas pilsētā Latā cieta zaudējumu Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas spēlē.

"TTT Rīga" viesos piekāpās Latas "Montpellier Agglomeration" ar 54:63 (15:21, 6:17, 21:13, 12:12).

Spēle sākās ar mājinieču 11:0 izrāvienu. Tikai pēc spēlētām piecām minūtēm un 22 sekundēm pirmo grozu guva "TTT Rīga", Ievai Pulverei realizējot trīspunktu metienu - 3:11. 34 sekundes vēlāk Šantela Hendija pievienoja vēl vienu precīzu trīspunktnieku - 6:11, bet 2,5 minūtes pirms ceturtdaļas beigam Pulvere iemeta savu otro tālmetienu spēlē - 9:11 -, liekot mājiniecēm pieprasīt minūtes pārtraukumu.

Tas līdzēja, un mājinieces rezultāta starpību palielināja, bet otrajā un trešajā ceturtdaļā gandrīz visu laiku bija vadībā ar vismaz desmit punktu starpību, lielāko pārsvaru sasniedzot trešās ceturtdaļas vidū (47:29).

Pēdējā ceturtdaļā mājinieču pārsvars ne brīdi nepārsniedza desmit punktu pārsvaru, taču arī tuvāk par piecu punktu deficītu (52:57) pēc diviem Pulveres soda metieniem "TTT Rīga" basketbolistēm tikt neizdevās.

Pulvere guva 19 punktus, realizējot četrus no deviņiem tālmetieniem, kā arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un trīsreiz rezultatīvi piespēlēja. 11 punkti, piecas kļūdas un septiņas atlēkušās bumbas Džesmīnai Tomasai, bet deviņi punkti Hendijas un Luīzes Silas kontā.

Mājiniecēm 15 punkti un 11 atlēkušās bumbas tika Heilijai Pītersai, 14 punkti - Sidnijai Volesai.

"TTT Rīga" a grupā ar diviem panākumiem piecās spēlēs kopā ar Maskavas MBA dala piekto vietu, bet Latas vienība ar izcīnītām trim uzvarām ieņem dalītu trešo vietu.

Pagājušajā nedēļā rīdzinieces mājas spēlē ar rezultātu 71:57 pieveica Itālijas čempiones Venēcijas "Umana Reyer", izcīnot otro panākumu pēc kārtas. 

Pirmo panākumu Rīgas komanda guva 21.oktobrī, ar 64:59 pārspējot Maskavas MBA vienību.

Pirms tam "TTT Rīga" pirmajā Eirolīgas mačā mājās ar 56:71 piekāpās pagājušās sezonas čempionvienībai Jekaterinburgas UGMK, bet otrajā cīņā viesos ar 41:72 zaudēja Salamankas "Perfumerias Avenida".

Pēc uzvaras pār Itālijas čempionēm Rīgas vienība paziņoja, ka pārtrauc sadarbību ar amerikāņu aizsardzi Džadu Lūisu.

Francijas komanda pēdējās divās spēlēs bija cietusi zaudējumus, ar 67:88 piekāpjoties Salamankas "Perfumerias Avenida" un ar 73:92 zaudējot Jekaterinburgas UGMK, bet pirmajos divos mačos Latas vienība izcīnīja uzvaras pār Seksārdas KSC un Prāgas ZVVZ USK, attiecīgi ar rezultātiem 72:65 un 75:74.

Eirolīgas pamatturnīrs noslēgsies 2022.gada 1.februārī. Katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, bet piekto un sesto vietu īpašnieces sezonu turpinās Eiropas kausā.

Par čempionēm pagājušajā sezonā kļuva Jekaterinburgas UGMK, finālā uzvarot Salamankas "Perfumerias Avenida".

"TTT Rīga" iepriekšējā sezonā Eirolīgā pamatturnīrā zaudēja visās sešās spēlēs un neiekļuva izslēgšanas mačos. Turnīrs notika pēc "burbuļa" principa divos sabraukumos, bet šosezon komandas atgriezušās pie ierastā formāta. Pieticīgais rezultāts lielā mērā saistāms ar spēļu prakses trūkumu, jo komanda no novembra sākuma ārkārtējās situācijas dēļ nevarēja aizvadīt mačus. Lai iegūtu spēļu praksi, "TTT Rīga" decembra vidū nolēma spēlēt Eiropas Sieviešu basketbola līgā, kurā izdevās izcīnīt bronzu.

"TTT Rīga" arī astoto reizi pēc kārtas un kopumā 20.reizi kluba vēsturē izcīnīja uzvaru Latvijas Sieviešu basketbola līgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi